Recensie: Anti huisstofmijt met Acar’Up

Jules’ eczeem in combinatie met piepende longen, continue hoesten én een vader die allergisch is aan huisstofmijt, doet de dokters denken dat een allergie en/of astma kunnen meespelen in mijn zoon zijn gesukkel. Al is hij nog te jong om zich hier officieel op te laten testen. Ik schreef al eerder over Jules’ gevoelig huid en ’t feit dat onze ‘generatie propre’ hier waarschijnlijk voor een groot stuk in meespeelt. Nuja, Jules in de modder laten rollen zal het probleem niet oplossen. Integendeel.

Het kan geen kwaad om preventief enkele maatregelen te treffen om Jules zoveel mogelijk te ontlasten, en ervoor te zorgen dat huisstofmijten zijn eczeem niet erger maken:

 • De gordijnen in slaap- en woonkamer werden verwijderd
 • Alle kamers worden dagelijks maximaal verlucht, ook in de winter
 • We kozen voor een anti-allergie matras, bij alle gezinsleden.
 • Beddengoed wordt wekelijks gewassen
 • Geen knuffels in de slaapkamer of in bed (behalve zijn slaapknuffel, uiteraard.)
 • Zetelovertrek, overtrekken van de sierkussens, knuffels, … worden regelmatig gewassen
 • (bijna) dagelijks wordt gestofzuigd (met een HEPA-filter)
 • Vermijd tapijten (wij hebben een tapijt in de woonkamer en brengen deze elke 2 jaar naar een tapijtreiniger voor een grondige reiniging en behandeling tegen huisstofmijt.)

Ik zou een foto kunnen plaatsen van de kriebelbeestjes, maar dat gaan we niet doen. Ik denk dat iedereen zich kan voorstellen hoe de mini-monsters eruit zien *IEUW*. De gedachte alleen al dat we daartussen slapen.

Ik mocht van AcarUp een nieuwe methode uittesten om huisstofmijten uit te roeien. Héél erg simpel: je legt een speciaal deken op je matras, spuit een oplossing op het textiel, laat dit even inwerken en steekt het deken in de wasmachine.

Too good to be true, hoor ik je denken. Wel, ik stond er in het begin wat sceptisch tegenover. Zo simpel kan het toch niet zijn? Toch wél!

Review AcarUp, anti huisstofmijten product uittesten

Uitgetest: Anti huisstofmijt methode van Acar Up

De huisstofmijten komen af op de speciale moleculen in de spray en verschuilen zich in het technisch textiel, dat vervolgens de wasmachine in gaat om ze te verwijderen. Moehahaha. Het is aangeraden om de matras na de behandeling ook te stofzuigen. Dit omdat vooral uitwerpselen van de huisstofmijt voor een allergische reactie zorgen en je deze met de stofzuiger (mits HEPA filter) kan verwijderen.

Het is een geheel nieuwe manier van huisstofmijten uitroeien. Voorheen werden de beestjes al te vaak bestreden met insecticiden, waarop ze resistent werden en onuitroeibaar leken. Deze spray is volledig biologisch en perfect te gebruiken in de kinderkamer. Meer zelfs, ik doe de behandeling ook maandelijks bij de zetel, en Jules’ knuffels.

Nu, het belangrijkste … hoe zit het met de resultaten?

Erg goed! Weerom, Jules’ allergie is nog niet officieel erkent, maar ik merkte meteen dat hij minder last had van geïrriteerde ogen, een verstopte neus of hoestaanvallen ’s nachts. Het is ook opvallend dat er geen gewenning optreedt na langdurig gebruik.

recensie Acar Up tegen huisstofmijt bij volwassenen en kinderen


 Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


9 Comments

 1. Graag doe ik mee.
  Aangezien ikzelf 100% allergisch ben voor deze kleine monstertjes,
  Is er kans dat ik dit ook doorgeef aan mn Kids.
  Super dat dit bestaat. Nooit geweten.
  waar kan ik dit sowieso kopen??

  Gr brenda

 2. Hallo,
  Op aanraden van onze kinderarts kochten wij ook acar’up.
  Nu vraag ik me af, hoe stipt je de uren dient te volgen die ze omschrijven. Bv je legt het textiel op, maar zal langer dan 2uren weg zijn. Wat is het effect?
  Heb jij hier ervaring mee of heb je al eens hierover gesproken met de producent?

  Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.