Als het allemaal op rolletjes loopt.

DSCF1426

Even tussendoor:

Er zijn zo van die momenten dat het leven op rolletjes loopt. Voor héél even lijkt het alsof je alles onder controle hebt. De kinderen zijn vrolijk en uitgeslapen. De vuile was past nog netjes in de wasmand, mijn wagen kreeg een grondige kuisbeurt (met kinderen is dat al eens aangewezen) én ik liet mezelf ook nog eens onder handen nemen in het schoonheidssalon.

Maar vooral werk en privé lopen zoals het moet. Na enkele hectische weken hebben we de boel terug onder controle. Voldoening, is het juiste woord.

Dit soort momenten zijn schaars dus ik geniet volop. In plaats van het te laten uitbollen, geef ik extra gas bij. Ik moet ervan profiteren dus ik neem mijn agenda bij de hand en als een volleerd secretaresse ging ik aan de slag. Ik plande mijn tweejaarlijkse afspraak bij de kapper en ook de gezinsafspraak bij de tandarts ligt ein-de-lijk vast. Alle vier mogen we even onder de lamp plaatsnemen. Een routine controle omdat het alweer 3 jaar geleden is. Wie goed kan rekenen weet dus dat het voor Jules en Alixe de eerste keer zal zijn. (Als we die ene keer dat Jules op z’n gezicht viel en bijgevolg een tand brak niet meerekenen.)

2017_0420_05474700-01

Ken je dat gevoel? Fantastisch toch! Mijn vers gewassen Auping lakens op het bed, gezaaide kruiden die voorzichtig ontpoppen en een gigantische voorraad chocolade in de berging. Heerlijk! Zelfs het feit dat we opnieuw met nachtvorst te maken krijgen, kan me op dit moment niet raken.

Johei johei, ik geniet ervan. Voor zolang het duurt!

P.S. Er wordt wel eens gezegd dat chocolade gelukkig maakt en dat kan in mijn geval kloppen. Mijn chocoladeconsumptie lag afgelopen dagen wegens omstandigheden behoorlijk hoog, (jajaaaa, dieet. Ja.) en het maakt het me opvallend vrolijk. Coincidence? I think not.


Q: Wat is jouw ultieme happy moment?

4 Comments

  1. Heel mooi logo Ester, proficiat! Heerlijk artikel dit, ik kan je gevoel helemaal begrijpen. Supermooie lakens ook! Geniet maar even lekker verder in je coconnetje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *