Ik waagde me aan de fameuze Bullet Journal

my bullet journal tips Carrefour

Iedereen die gebruik maakt van de boodschappendienst Carrefour Drive, krijgt een gratis Bullet Journal cadeau. Zo vond ook ik plots met een fluo roze schriftje op mijn deurmat “MIJN BULLET JOURNAL” prijkt in een typisch handwritten lettertype op de kaft. Binnenin vind ik tips & tricks over hoe je jouw leven georganiseerd krijgt.

Het is ongeveer een jaar geleden dat de zogenaamde bullet journal vanuit Amerika kwam overgewaaid en ondertussen kan je het gerust dé trend van 2017 noemen. Ik zag het regelmatig passeren op mijn social media kanalen. “Mensen met te veel tijd die goed kunnen tekenen.” Het is misschien wat kort door de bocht, maar daar kwam het voor mij op neer.

Tegelijk sprak het me wel aan. Als kind maakte ik enorm graag collages en had ik een scrapbook waarin herinneringen werden neergeschreven. Ik liet me hierbij niet beperken tot pen en papier. Ik plakte zand vanuit Engeland in mijn dagboek, of een strohalm uit mijn paard haar staart. Ik knipte foto’s uit en plakte ze door elkaar. Hoe drukker de pagina’s werden, hoe beter!

my bullet journal tips Carrefour

Kortom, het concept had wel iets. Terwijl je de bullet journal invult, laat je je fantasie lopen en tegelijk maak je je hoofd leeg. Nadien is het gewoon ontzettend leuk om in te bladeren. Ik maakte tijd, opende het boekje en nam een stylo bij de hand.

Ik vertrok vanuit een klassieke agenda die naar eigen smaak en goesting werd vormgegeven. Ook de obligatoire bucketlist en een leuke planning voor de feestdagen kreeg een plaats in mijn schriftje. Momenten waar ik naar uitkeek werden met kleur en stickers extra in de verf gezet. Op één of andere manier kalmeerde het me.

TIP

T.e.m. 16 december krijg je bij elke Carrefour Drive bestelling handige tips mee om je Bullet Journal op te stellen.

Q. Heb jij je al gewaagd aan de bullet journal? Doen!

2017_1031_00020000-01


Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


13 Comments

  1. Een bullet journal heb ik nog niet, wel een soort instap journal. De Mascha Planner, daar zijn een aantal zaken al voorgekauwd. Maar een BuJo spreekt me zeker ook aan. ^^

  2. Hé zo tof zeg! Ik heb er zelf één in elkaar geflanst met een A4-ruitjesschrift. Heerlijk ontspannend en een beetje verslavend ook wel. 😀
    Kruipt wel veel tijd in. Dus ik denk dat ik nu maar eens van de vakantie gebruik zal maken om de maand december uit te werken. 😉

  3. Ik heb persoonlijk liever een planner voor mijn blog en een aparte voor het werk! Het idee om zelf een indeling te maken is leuk, maar ook tijdrovend.

  4. Ik heb mezelf verboden hier aan te beginnen. Het zou namelijk de 100e creatieve poging van mij zijn die op niks uitloopt, haha. Wel vind ik het tof als anderen er zulke mooie dingen van maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.