De herfst is in’t land!

21151230_10155207250989051_8472075537085098869_n

Tenzij er magischerwijs nog een indian summer uit te lucht valt, vrees ik dat de zomer van 2017 er officieel op zit. De afgelopen dagen mochten we genieten van het typisch gure herfstweer. De doos met winterjassen werd van zolder gehaald en de verwarming in ons nieuwe huis heeft zijn vuurdoop overleefd (chanceke!).

Ik hou van een seizoenswissel. In de zomer tel ik af naar de winter, en omgekeerd. De herfst vind ik hierbij extra leuk. De temperaturen laten het toe gezellige boswandelingen te doen en deze af te sluiten met een mok warme chocolademelk. Onze notelaar werpt zijn vruchten af, de laatste frambozen en druiven worden geoogst en binnenkort zal de binnentuin één bladerdek vormen. Om 20u00 valt de duisternis en ik krijg mijn kinderen een stuk gemakkelijker in bed want “kijk eens hoe donker het al wordt!”. Terwijl mijn nageslacht indommelt, laat ik de verse soep verder inkoken. Aan de voordeur pronken naar jaarlijkse gewoonte een heideplant en sierpompoen. U ziet het: Ik ben er helemaal klaar voor en tel stiekem al af naar de eindejaarsperiode. I kid you not.

2017_0915_22524400-01

Mijn voornemen de komende maanden? De kinderen voldoende bezighouden en enkele leuke uitstapjes organiseren zodat onze televisie geen overuren hoeft te draaien. Net zoals vorig jaar deel ik graag onze activiteiten op deze blog en hopelijk zit er ook iets leuk tussen voor jullie!

Onze uitgewerkte ideetjes vind je onder de rubriek “Winterkriebels” en de lijst wordt meerdere keren per week aangevuld. Misschien kan je inspiratie opdoen uit enkele activiteiten die we vorig jaar met de kinderen deden? Ik denk bijvoorbeeld aan:

Heb je ook zelf een leuk activiteit? Laat het me zeker weten. Ik kan best een lading nieuwe inspiratie gebruiken!


P.S.: Nog maar 14 weken en ’t is Kerst. Say whut!?


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


15 Comments

  1. Allereerst, wat een geweldige foto om je artikel mee te beginnen. Echt heel erg leuk! Ik kan ook altijd wel uitzien naar een seizoenswissel. En de herfst vind ik dan ook altijd wel weer prettig. Bij ons staan een paar straten verderop kastanje bomen. De kinderen vinden het heerlijk om daar samen heen te wandelen en kastanjes te zoeken, om er vervolgens wat van te maken, decoreren of een herfsttafeltje mee te maken.

    • Hier in de tuin staat ook een tamme kastanjelaar. De boom hangt vol bolsters, maar ze vallen nog niet. Ik kijk er naar uit als we kastanjes gaan kunnen rapen. Om dan heerlijk te roosteren enzo :)

  2. Ieder seizoen heeft zijn dingen om naar uit te kijken Ester. Ik ben een echt zomermens, maar weet de andere seizoenen ook te appreciëren, zo lang we maar buiten kunnen! Dit weekend zijn we al begonnen aan de boswandelingen. Zalig!

    • Haha ze zeiden inderdaad dat we terrasjesweer mochten verwachten.. maar zonet eens naar de weersverwachting gekeken en blijkbaar is hun voorspelling alweer ‘in het water gevallen’, haha 😀

  3. Heerlijk om te lezen hoe je van elk seizoen zo kunt genieten. Ik kijk ook wel uit naar de tijd dat de kaarsjes weer aan gaan en het al vroeg donker is. Al ga ik de zomer wel missen…

  4. Ik houd eigenlijk niet zo van de herfst/winter, maar wanneer ik ga babysitten vind ik het super leuk om de vloer te bedekken met puzzels. Niets zo rustgevend en uitdagend als puzzelen.

  5. Ik ben niet blij met de herfst! Geef mij maar weer de zomer. Er is mij echt iets teveel regen gevallen afgelopen dagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.