Educatieve schermtijd? Wasda?

buiten spelen met nieuwe collectie van sproet&sprout

Terug naar school!

De zomervakantie liep vorige week ten einde. Vandaag is de 4de schooldag en de routine zit er alweer mooi in bij ons.

De laatste dagen van de vakantie werden kleine voorbereidingen getroffen om Jules voor te bereiden om het nieuwe schooljaar. Niet zozeer materialistisch, maar vooral mentaal moest Jules erop voorbereid worden dat de vakantie op zijn einde liep. Ik kan je zeggen, mijn driejarig zoon was niet meteen enthousiast bij dit gegeven. Als troostprijs mocht hij dan ook enkele nieuwe ‘back to school’ spulletjes uitkiezen. We zitten nog lang niet in de fase van nieuwe pennenzakken of hippe kaften, maar dankzij Logitech werd ons gezin wel volledig klaargestoomd voor een nieuw schooljaar. Waarvoor dank! (Tot midden september geniet je trouwens grote kortingen binnen het Logitech assortiment in de winkels! ‘T is voe de rappe!)

terug naar school toetsenbord en computeraccessoires van logitech

De digitale generatie

Hoewel ik schermtijd bewust beperk, probeer ik de hele digitale kwestie niet als een noodzakelijk kwaad te zien. Onze kinderen groeien nu eenmaal op in een digitaal tijdperk en ik ben er van overtuigd dat kinderen enorm veel kunnen leren van apps en consorten.

Van tijd tot tijd krijgen de kinderen een halfuurtje laptop of tablet. Veelal om te Facetimen met familie, liedjes te luisteren of een Youtubefilmpje af te spelen. Met behulp van Digikriebels proberen we de zogenaamde educatieve applicaties te introduceren, maar op dit moment hebben mijn kleuters er bitter weinig aandacht (en geduld) voor. Geef hen maar de nieuwste CD van Kapitein Winokio of een aflevering van Brandweerman Sam. Telt dit ook als educatieve schermtijd?

Al valt het wel op dat Jules en Alixe het liefst de offline wereld ontdekken. Stilzitten is niet bepaald aan hen besteed (ik wou soms dat het anders was). De twee kleuters moeten hun energie kwijt en dat doen ze het liefst wanneer ze hun eigen fantasie mogen omzetten in een zelfgemaakt liedje, een kleurrijke tekening of een improviserend rollenspel. “Jij bent boef, zus. Ik ben politie. Pang pang!” 

terug naar school met computerbenodigdheden en accessoires van Logitech

Q: Educatieve schermtijd, wasda? Hoe zien jullie het?


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

One Comment

  1. Lenne is bijna 15 maanden en kijkt bijna geen tv. Enkel bij oma kijkt ze 2 filmpjes van Bumba per dag. Ik wil het graag beperken, het schermgebruik en let er dus op dat ik haar nu nog niet voor de tv zet, ook al weet ik dat ze van sommige programma’s veel leren. Echter vind ik dat ze van gewoon spelen ook veel leren, dus zie ik niet in waarom ik haar nu al voor de tv zou zetten. Als ze wat groter is, wil ik wel graag leerrijke spelletjes op de tablet integreren in haar spel, maar ik heb zo het idee van: zolang ik het kan vermijden, doe ik het :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.