“Een man die kinderen aan’t lachen brengt is onwijs sexy”

“Een man die kinderen aan’t lachen brengt is onwijs sexy.” Oké, het is een uitspraak die me vijf jaar geleden eens goed aan’t lachen zou gebracht hebben. Meer zelfs, vijf jaar geleden vond ik een man met kinderen allesbehalve sexy. Tout court was het uiterlijk veel belangrijker dan het innerlijk. Zongebruind, halflange blonde lokken, een stralend witte glimlach, brede schouders en eventueel een sixpack. Meer moest dat niet zijn. Naar karakter toe, werd ik dan weer aangetrokken tot het avontuurlijke ietwat brutale machotype. Zonde dat bovenstaand beschreven typetje een streling zijn voor ’t oog, maar doorgaans als asshole door het leven gaat.

Breskens vader met kinderen

Verstand komt met de jaren

Dat verstand kwam hier toen ik 15 jaar was. LDVD, oftewel liefdesverdriet sloeg me frontaal in’t gezicht. Vanaf dat moment besloot ik niet meer over me te laten heenlopen. ’t Is niet datk op 15 jarige leeftijd doodserieus op zoek ging naar een standvastige relatie. Maar ik was vastbesloten: ik ga niet in dezelfde val trappen.

Ondertussen bijna 11 jaar geleden viel ik voor Matthijs. En het bleek meer dan kalverliefde. Hoewel ik met mijn vijftien lentes nog maar weinig levenservaring had, voelde het meteen goed. Hij gaf me een veilig gevoel en ik kon meer dan ooit mezelf zijn. Charmant, romantisch, beleefd, maar vooral oprecht lief. Wat wil je nog meer?!

“Dit wordt de vader van mijn kinderen.”

Een relatie is als een puzzel. In het begin lijkt het allemaal te lukken, maar als op lange termijn de stukjes niet op hun plaats vallen, ben je eraan voor de moeite. Ik was op die leeftijd nog helemaal niet bezig met samenwonen, laat staan het stichten van een gezin. Toch wist ik meteen: “Dit wordt de vader van mijn kinderen.”. De stukjes, die puzzel, het plaatje klopte.

En zo komen we terug bij de uitspraak waarmee ik deze blog opende. Dat ik er onwijs van geniet om mijn man met kinderen bezig te zien. Wild enthousiast spelend, of net geconcentreerd hen iets nieuw proberen bijbrengen. Ik vind het fantastisch om hem op die manier bezig te zien.

Nee voor mij geen man die narcistisch zijn spieren staat de flexen voor de spiegel. Geef mij maar een man die de tijd neemt om een huilend kind te troosten en vervolgens de betraande wangen kan inruilen voor een aanstekelijke kinderlach. Er is niets mooier dan dat! En jawel, ik mag mijn twee pollekes kussen met een man zoals Matthijs, een man die zijn vaderlijke taak meer dan perfect uitvoert. Merci, merci, merci.

Lees ook: Is een moeder meer waard dan een vader?

Lees ook: Wat als je kind je afwijst? “Nee! Papa moet dat doen!”


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


15 Comments

 1. Oh, dit is zo meer dan waar! Opvallend hoe dat toch allemaal anders wordt met de jaren, hè 😉 Al die andere (soms oppervlakkige) zaken worden een pak minder belangrijk dan… Hier ook zo’n kick ass husband waar ik iedere keer weer vlinders bij voel als ik hem met onze bengels bezig zie. Ik zag ooit eens het zinnetje ‘You know what’s sexy? A good dad.’ en dat blijft zo keihard hangen :)
  Heel mooi neergeschreven! Een plezier om te lezen :*

  • Haha inderdaad!
   Hier is’t ook elke keer weer die verliefdheid wanneer ik M. bezig zie met de kinderen. Niks mooier dan dat!

 2. Wat een prachtig verhaal, zo waar! Hier ook iemand die eigenlijk viel voor de ‘foute’man maar uiteindelijk bij mister braaf is uitgekomen. Zo’n een die inderdaad de perfecte vader is voor mijn nageslacht. En wat is alles wat je zo aantrok in een man dan ineens onbelangrijk geworden.

  Trouwens, onwijs leuke blog heb je. Ik ben nog lang niet uitgelezen :)

  • Dankjewel voor je reactie Roelina!
   Heel fijn om te horen :)

   Haha ‘mister braaf’
   In the end is het belangrijk dat je iemand hebt waar je altijd op kan rekenen :).

 3. Heel lief artikel. Je boft met zo’n man en hij met jou dat je zo’n leuk artikel aan hem wijdt 😉

 4. Heel schattig verhaal! Ik heb nog geen kinderen, maar wel vind ik mannen die goed kunnen optrekken met kinderen aantrekkelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *