Een speelkamer op zolder #hellyeah

Het dringt nog niet helemaal door dat we onze fameuze verbouwing hebben stopgezet en iets nieuw hebben gekocht. In mei werd de compromis getekend en na het obligatoire geshop bij de banken is ook het woonkrediet geregeld. M.a.w. nu is het wachten op de sleutels van onze nieuwe woning. En wat doet ne mens tijdens dat wachten? Pinterest afschuimen en moodboardjes maken natuurlijk.

In het nieuwe huis hebben we maar liefst vijf slaapkamers. Drie hiervan zullen effectief dienst doen als slaapkamer, terwijl de twee overige ruimtes een andere invulling krijgen. Luxeprobleem, me dunkt!

Niet geheel toevallig zal de kamer in de verste uithoek van het huis (met name de zolder) omgetoverd worden tot heuse speelkamer. Versta me niet verkeerd, ik vind het erg gezellig als de kinderen in de woonkamer spelen, maar tegelijk is het leuk als ze hun eigen plekje hebben om te rommelen. De speelzolder wordt de kamer in huis waar het gerust een boeltje mag zijn terwijl de kinderen hoog in decibels ‘boef en politie’ spelen. Het wordt hun kamertje en ik zal mijn uiterste best doen om door de rommel heen te kijken.

Stiekem heb ik als kleine meid altijd gedroomd van een speelkamer waar kinderen baas waren + ’t feit dat mijn woonkamer zich stilaan tot het decor van een doorsnee kinderdagverblijf vormt speelt hier ook in mee.

De zolder hoeft trouwens niet eens zo’n dramatische kamer te zijn hoor. De vorige eigenaars hebben o.a. grote dakvensters van VELUX geplaatst waardoor de ruimte zich vult met daglicht. Bovendien vind ik een dakraam ook erg veilig in een speelkamer. Jules en Alixe kunnen nogal opgaan in hun spel. Ik wil het niet gedroomd hebben Jules hem plots Spiderman waant en uit het raam springt. Weetwel.

Dankzij Pinterest heb ik al een uitgebreid idee van hoe de speelzolder eruit moet zien. Hoewel we de kamer erg speels gaan inrichten kiezen we hoogstwaarschijnlijk toch voor witte muren. Mogelijks met een zwarte (krijt) accentmuur. Een grote boeken- en spelletjeskast met cozy (slaap)zetel mag uiteraard niet ontbreken. Ik zie het al helemaal zitten om aan de slag te gaan. Kijk je mee?

6eb03b68478d06a09308f4def39c4f44Bron: www.kinderkamerstylist.nl

9e5f8d77a1cb11061e254fa13a62aec5

b37691a8012adee2e7e55325a40e1909

Q. Had jij als kind een speelkamer? En welke items mogen volgens jou zeker niet ontbreken?


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

5 Comments

  1. Wat heerlijk dat de kinderen een speelkamer krijgen. Dat is fijn voor iedereen: de kinderen en de ouders.

    Ik had als kind een speelhoek. Dat was een deel van de woonkamer die was ingericht om te spelen.

  2. Een speelzolder, dat klinkt erg leuk. Leuke ideetjes ook al! Wij hadden vroeger ook een aparte speelkamer, maar ik kan niet zeggen dat daar noemenswaardige items te vinden waren. :-) Een winkeltje, dat wel…

  3. oh my…. dta is kei mooi! Super toch gedaan. Hier geen speelzolder. Hele ruime woonkamer met voldoende speelruimte. De zolder is nog niet afgewerkt :-)

  4. Mijn broer en ik hadden als kind ook een halve zolderverdieping als speelkamer. Daar was helemaal niets ingericht. Er stond een winkeltje dat mijn grootvader had gemaakt, een groot logeerbed, een oude schoolbank, … Er waren geen ingerichte hoekjes of decoratie. Enkel wat plastic opbergdozen voor de Barbies en een groot tapijt. Uren hebben we er gesleten en ons nooit druk gemaakt in het interieur.
    Maar als ik het zelf mocht doen, zou ik er uiteraard ook iets fris en gezelligs van maken. Het was echt een donkere plek, met groene houten platen waar het dak mee afgewerkt was. Geen isolatie dus ’s zomers snoerheet. Ach… doe mij ook maar zo’n mooie kamer als hierboven. Vooral die eerste. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *