En nu is’t officieel: ik ben op dieet.

op dieet door gezonder te eten

Ik maakte met mezelf een afspraak. In 2017 wou ik minder en vooral gezonder eten. Oorspronkelijk zou mijn goede voornemen starten bij de aanvang van het nieuwe jaar. Al is januari natuurlijk een mottige periode om plots je eetpatroon drastisch om te smijten. Nieuwjaarsetentjes gevolgd door mijn verjaardag.. Van dat dieet kwam niet veel in huis. Elke maandag startte ik vol goede moed, om vervolgens kort na de middag naar de koelkast te hollen en mijn eerste blik frisdrank te openen. “Ahja, volgende week probeer ik opnieuw! Pinky swear”. Om vervolgens de week nadien in hetzelfde scenario te hervallen. Het zielige is.. ik meende het oprecht. Ik wou wel gezonder gaan eten, maar de klik kwam niet en elke week vond ik een excuus om het uit te stellen.

Working on that summerbody

Deze week daarentegen kwam die klik er wel (better late than never!.) Ik moest en zou gezonder gaan eten, liefst in combinatie met sport. Het is tenslotte bijna zomer en mijn lichaam is op dit moment niet bepaald bikiniproof.

Jullie moeten weten, ik eet con-ti-nu. Van ’t morgens vroeg tot het moment waarop ik ga slapen, ik eet de klok rond. En niet bepaald gezond: koeken, chocolade, frisdrank, junkfood, … hoe vettiger, hoe prettiger. Ik hou van eten en heb altijd de luxe gehad van te boefen zonder dat het bleef ‘plakken’. Helaas, dat spelletje bleef niet duren. Je blijft niet eeuwig jong en die vreetbuien laten nu wel degelijk hun sporen na.

Hallo, ik ben Ester en ik heb de afgelopen 5 dagen geen frisdrank gedronken. WOOPWOOP. Daarenboven heb ik mijn dagelijks belegd broodje ingeruild voor roggebrood of cracottes met mager beleg en veel groenten. Koeken, snoepen en chocolade liet ik deze week volledig achterwege De tussendoortjes werden vervangen door groenten en fruit. Druiven, paprikareepjes, peer, kiwi, … . Check mij goed bezig zijn!

Maar de eerlijkheid gebied mij ook te zeggen dat ik het enorm moeilijk heb gehad. Ik liep gefrustreerd, licht geraakt, vermoeid en had continu een hongergevoel. Vergelijk het met afkickverschijnselen. Mijn lichaam verlangde duidelijk naar suiker. Pas na enkele dagen ging het beter en begonnen de fruit en groentensnacks me te smaken.

De bedoeling is niet persé om als een zot te gaan afvallen, maar wel om mijn eetpatroon volledig om te smijten. Veel water, veel vezels, dagelijkse porties fruit en groenten, én sporten. Gelukkig, eens ik de klik maar, is er no way back. Ik zie geen uitzonderingen meer voor dat ene stukje chocolade of die ene slok frisdrank. Way to go, Ester!

YES WE CAN!


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram

[wdi_feed id=”2″]


3 Comments

 1. Diëten. Niks voor mij. Ik drink al jaren geen frisdrank meer, want was vroeger verslaafd aan fanta. Belegde broodjes haal ik niet uit de snackbar want dat vind ik te duur. Ik eet met mate. Af en toe een koekje, soms zwarte chocolade. Toch eet ik graag mayo bij mijn patatjes en een Brusselse wafel kan er geregeld in. Ik sus me zelf omdat ik nooit frisdrank drink en alleen bruiswater. Ik eet echt te graag. Junkfood blijft beperkt tot een keer per week een klein pakje friet. Ik wens je alle succes.

  • Haha, uw lijntje.. daar ben ik jaloers op!
   En indd, hier was’t ook de Fanta. Damn it vroeger dronk ik nooooit frisdrank en sinds 2 jaar is’t dagelijks twee blikjes Fanta. Zo verslavend!

   Tgoh een dieet is een zwaar woord, maar ‘k wil vooral mijn eetpatroon omsmijten. Ik zat echt met een suikerverslaving. Zodra de kinderen in bed lagen, liep ik naar de kast en begon ik te vreten. Er zat geen rem meer op. Ik at.. niet omdat’k honger had, maar gewoon… eten om te eten.

   Ik wil er nu vooral bewuster mee omgaan. En vooral die vurte tussendoortjes vervangen door fruit. (Iets dat ik tot voor kort per uitzondering eens at, haha.)

 2. Veel succes! Zelf probeer ik ook goed op te letten wat ik eet maar dat is inderdaad niet zo eenvoudig. Van frisdrank kan ik gelukkig goed afblijven en ik probeer naar het werk ook uitsluitend fruit en rijstwafels mee te nemen. Alleen jammer van die koekjesdoos naast het kopieertoestel *oeps* ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.