Alixe mocht haar boompje planten in het geboortebos

Alle Gentenaarkes die in 2014 het levenslicht zagen, werden vandaag uitgenodigd in de Gentbrugse Meersen. Hier mochten ze samen met hun leeftijdsgenootjes een boompje planten in het geboortebos. Het bos is een geboortegeschenk dat kersverse ouders krijgen van de stad Gent. Het is een initiatief dat werd opgestart in 2008. Het geboortebos staat symbool voor de groei en de toekomst.

Door de hulp van Gentenaartjes en hun ouders breidt het bos elk jaar een beetje uit. Midden in het geboortebos vind je een mooi houten monument met hierin de naam en geboortedatum van elke jonge planter. Uiteraard waren wij aanwezig op dit vreet wijs initatief van Stad Gent. Met behulp van mama, papa en broer, mocht Alixe een zomereik planten.

Geboortebos in Gent - Gentbrugge

Geboortebos in Gent - Gentbrugge

Geboortebos in Gent - Gentbrugge

Geboortebos in Gent - Gentbrugge

Geboortebos in Gent - Gentbrugge


Dit artikel maakt onderdeel uit van Winterkriebels, mijn herfst/winter-rubriek, waarbij ik activiteiten deel die je met kleine kinderen kan uitvoeren tijdens deze koude en natte dagen. Zin in meer? Het volledige overzicht vind je hier! Heb je zelf nog een leuk activiteit? Laat het me weten! 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.