Gehoorbescherming voor kinderen!

Gehoorbescherming, er is de laatste jaren best wat rond te doen. Sinds 2013 gelden er Vlaamse geluidsnormen voor muziekactiviteiten en dit betekent o.a. dat er een maximum geluidsniveau geldt voor elektronisch versterkte muziek. De transparante communicatie over gehoorschade en hun (vaak onomkeerbare) gevolgen zorgen voor een mentaliteitsverandering in Vlaanderen.

Het dragen van gehoorbescherming op festivals en concerten is tegenwoordig doodnormaal. Men durft bovendien ook aardig wat geld neertellen voor (al dan niet op maat gemaakte) oordopjes.

Gehoorbescherming is belangrijk bij baby's en kinderen. Ter preventie tegen gehoorschade bij kinderen kocht ik online oorkappen

Gehoorschade,
niet enkel bij jongeren of ouderen!

Wanneer we het hebben over gehoorschade gaat het voornamelijk over jongeren of ouderen, maar vaak wordt er een heel belangrijke en kwetsbare doelgroep vergeten: de kinderen.

Het gehoor van een kind is namelijk erg gevoelig en kan minder verdragen dan een volwassen oor. Van luide sportwedstrijden, tot festivals, carnavalsoptochten of vuurwerk. Je kind wordt er telkens blootgesteld aan een schadelijk geluidsniveau. Zo’n gehoorschade bij kinderen sluipt er gaande weg in en de gevolgen worden vaak pas duidelijk zichtbaar wanneer het kind ouder wordt. Uit onderzoek blijkt dan ook dat 1 op de 8 kinderen gehoorschade heeft.

Gehoorbescherming is belangrijk bij baby's en kinderen. Ter preventie tegen gehoorschade bij kinderen kocht ik online oorkappen

Gehoorbescherming voor kinderen

Gelukkig kan je de oren van je baby, kleuter of kind goed beschermen met fancy oorkappen. Tijdens de Gentse Feesten (en ook op tal van andere grote evenementen) kan je bij een standje van de CM een kinderoorkap van Peltor Kid lenen. Een zeer leuk initiatief, want hierdoor kunnen ouders en kinderen het product al eens uittesten voor ze daadwerkelijk ook de aankoop doen.

Wij waren alvast meteen overtuigd. Vaak heb je voor minder dan € 20,00 al een leuk model dat jaren meegroeit. Jules heeft een witte oorkap van Muffy en Alixe een kleurrijk model van Kids Banz.  Beide oorkappen kunnen ze dragen tot hun 12 jaar!

Wil je ook een oorkap aanschaffen voor je baby of kind? Dan verwijs ik je graag door naar de website van gehoorbeschermingvoorkinderen.nl voor meer info en tal van merken.  

Gehoorbescherming is belangrijk bij baby's en kinderen. Ter preventie tegen gehoorschade bij kinderen kocht ik online oorkappen


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

6 Comments

 1. Die van Alixe zijn super leuk!
  Wij gebruiken ze eigenlijk niet voor de kinderen, nu nemen we ze ook niet echt vaak mee naar activiteiten waar we ze op zouden zetten… maar het is wel stof tot nadenken!

  • Hm, rare reactie, waar ik niet volledig mee akkoord ben. Dan kan je ze evengoed in een glazen kooitje opsluiten. Tot welke leeftijd hoe je ze daar dan? Veilig op je schoot?

   Met de nodige gehoorbescherming, mag een kleuter best wel naar de carnavalsoptocht gaan kijken. Lijkt me.

   • Als oorbescherming nodig is, dan zou ik persoonlijk het niet geschikt vinden voor kleine kinderen. En daarvoor hoef ik ze niet in een glazen kooitje op te sluiten.

    Maar iedereen denkt daar weer anders over, en dat is prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.