Gentse Feesten met kinderen: VRIE WIJS !

Als rasechte Gentenaar mag ik de Gentse Feesten niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vrijdag 14 juli is het zover! Gedurende tien dagen wordt de Gentse binnenstad omgetoverd tot een waar volksfeest voor jong en oud. Kijk je even mee welke optredens en activiteiten wij zeker meepikken?

1. Boottocht met een echte piraat

Gentse Feesten met kinderen: thema boottocht met piraat in Gent

Maat Piraat springt aan boord want boeven zitten hem op de hielen. Per boot neemt hij de kinderen mee op zijn zoektocht naar een geheime schat. Onderweg vertelt hij geweldige piratenverhalen.

De boottocht duurt 40 minuten en kost € 7,50 per persoon. Na afloop krijg iedereen een ijsje.

2. Optreden van Kapitein Winokio

gratis optreden kapitein winokio tijdens gentse feesten

Voor het vierde jaar op rij kan je tijdens de Gentse Feesten een optreden van Kapitein Winokio meepikken. (DIKKE VETTE AANRADER!)

Op vrijdag 21 juli van 15u30 tot 17u00 zorgt hij voor den ambiance op Boomtown (Kouter).

Inkom is volledig gratis!

3. Fanfare met Die Verdammte Spielerei

downloadBij huize Meire-Depret zijn de kinderen grote fan van fanfares. De instrumenten en het samenspel laten een grote indruk na op mijn kroost. Verwacht bij Die Verdammte Spielerei echter geen klassieke harmonie, maar wel zes dronkenlappen in marcelleke. Vergis u niet, achter de 6 typetjes schuilen we degelijk afgestudeerde conservatoriumstudenten de actief zijn in gerespecteerde instellingen (zoals het Symfonieorkest Vlaanderen en de Vlaamse Opera . Dus de muziek zal u niet teleurstellen!

De Verdammte Spielerij speelt elke dag (met uitzondering van zondag) aan het NH Hotel Belfort. Gratis, uiteraard.

4. Acrobatie tijdens het jeugdcircusfestival

Gentse Feesten met kinderen: jeugdcircusfestival in Baudelo

Van zondag 16 juli t.e.m. woensdag 19 juli kan je in het Baudelopark genieten van circusspektakel. Een mix van aanstormend talent en internationale circustoppers laten het gezin kennismaken met circus en acrobatie. Van 15u00 tot 17u00 kunnen kinderen (vanaf 4 jaar) ook deelnemen aan circusworkshops.

5. Vuurwerk aan het water

En last but not least, op zondag 16 juli om 23u00 kan je aan Portus Ganda genieten van vuurwerk aan het water! Kom dat zien, kom dat zien!


P.S. Ook voor de mama’s en papa’s is er uiteraard vanalles te doen. Zien we elkaar tijdens het optreden van de Ertebrekers? Of liever een avondje dansen op Dr. Lektroluv? GOAN!


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *