Gezonde wafels met banaan (zonder suiker & boter!)

gezonde wafels voor kinderen zonder suiker en boter

Omdat je met wafels altijd scoort, besloten we dit weekend een heuse wafelenbak te houden. We kozen hierbij niet voor de klassieke Brusselse of Luikse wafel, wel voor een iets gezondere variant. Een variant zonder boter of suiker, maar mét banaan in het deeg! Ideaal als je op zoek bent naar een lekker en verantwoord tussendoortje. (Heb je geen wafelijzer, probeer dan eens de banaanpannenkoeken. Ook lekker en suuuper simpel!)

Ingrediënten voor 10 wafels met banaan

  • 3 (over)rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 9 eetlepels amadelmelk (gewone koe- of sojamelk lukt ook)
  • 9 eetlepels speltbloem (klassieke tarwebloem lukt ook)
  • 3 koffielepels bakpoeder
  • (Eventueel) chocoladestukjes

Werkwijze

  1. Verwarm alvast je wafelijzer voor
  2. Prak de bananen met een vork of mixer
  3. Doe de eieren in een apart potje en klop deze los alvorens het aan de bananen toe te voegen
  4. Voeg (amandel)melk, (spelt)bloem en bakpoeder toe aan het geheel
  5. Meng de ingrediënten tot je een egaal lopend deeg bekomt
  6. Als laatste voeg je de chocoladestukjes toe
  7. Vet het wafelijzer in en bak je wafels goudbruin
  8. Serveer warm, dan smaken ze het best! Smakelijk!

wafeldeeg met banaan en chocolade

gezonde wafel met banaan zonder suiker

gezonde wafels met banaan zonder suiker


11 Comments

  1. Wat een goed idee! Ik maak wel eens bananenpannenkoekjes maar dit is toch weer even anders ook omdat het een andere structuur/vorm heeft. Lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.