Het plezier van een gevarieerde lunchbox

Jules gaat ondertussen alweer een dikke maand naar de kleuterschool. Ja hoor, we hebben zelfs de eerste vakantie overleefd. Mits hulp van vrienden en familie weliswaar. Waarvoor vielen dank! Het vergt heel wat planning, de (vele) vakanties. Net zoals de lunchbox, trouwens. “Wat geef ik mijn kind in godsnaam mee naar school?” was één van de vele vragen die ik mezelf stelde bij het hele schoolgebeuren.

Hoewel het allemaal nog pril en nieuw is (zowel voor hem als voor mij), vind ik het elke ochtend opnieuw een feest om Jules’ lunchbox te mogen samenstellen. Zo probeer ik hem dagelijks een aantrekkelijke doch gezonde lunch voor te schotelen.

brooddoos voorbeeld van gevarieerde en gezonde lunchbox voor kleuterSnackdoosje met indiaan is te koop bij De Gele Flamingo

brooddoos voorbeeld van gevarieerde en gezonde lunchbox voor kleuterBroodtrommel Rusty The Fox is te koop bij De Gele Flamingo 

Het oog wil ook wat…

… en zeker bij jonge kinderen. Een lunch smaakt zoveel beter als deze leuk gebracht is. Nuja, dat kan goed zijn, maar tussen het tandenpoetsen en kleren aandoen, heb ik ’s ochtends geen tijd om een Pinterest-lunchbox samen te stellen. Hier moet het vooral snel gaan.

Variatie in de lunchbox

Ik probeer Jules elke dag opnieuw te verrassen met de inhoud. Standaard smeer ik twee volkoren boterhammen, veelal met (suikervrije) confituur en/of kaas. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Jules vooral voldoende verzadigende voedingswaren binnenkrijgt. Dat probeer ik te bekomen door naast boterhammen ook af te wisselen tussen groenten, fruit en zuivelproducten. Een hardgekookt eitje is hier eveneens een populaire sidedish.

brooddoos voorbeeld van gevarieerde en gezonde lunchbox voor kleuterRond snackdoosje met das te koop bij De Gele Flamingo 

Lekker en gezonde ‘sidedishes’ in de lunchbox

 • (Snoep)groenten zoals cherrytomaatjes, komkommer, paprika, worteltjes, … kunnen erg gemakkelijk mee in een klein doosje. Erg lekker, voedzaam en gezond
 • Appelschijfjes, mandarijn, druiven, frambozen, banaan, … of wanneer je tijd hebt alles tesamen in een lekkere fruitsalade!
 • (Cashew)noten en rozijntjes
 • (Zelfgemaakte) havermoutkoekjes of rijstwafels
 • Blokjes kaas
 • Een hardgekookt eitje
 • Koude pasta

brooddoos voorbeeld van gevarieerde en gezonde lunchbox voor kleuterLunchbox en drinkbeker van Dick Bruna te koop bij Rösti Mepal

Q: Wat geef / neem jij graag mee in de lunchbox?


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

 

 

10 Comments

  • Hij vindt het heerlijk!
   Zn broodtrommel is telkens mooi leeggegeten. De rauwe wortelstaafjes waren geen hit, maar die ga’k nog eens proberen meegeven als ze lichtjes gekookt of gestoomd zijn.

 1. Als juf vind ik zo’n brooddozen geweldig. Krijg je meteen zin om te eten, toch? Leuke ideetje die ik zeker ga onthouden. Het vraagt niet veel werk, maar wel veel creativiteit. Top!

 2. Leuk gedaan met die vormpjes en ziet er een lekkere lunchbox uit ! Zal ik zeker onthouden !
  Zwijg mij van de schoolvakanties. Het onze moet nog geboren worden en ik stresseer nu al voor de schoolvakanties wanneer ze nr school zal moeten gaan. Enfin het zal ook wel lukken mr op zo’n momenten denk ik bij mezelf dat ik misschien toch beter leerkracht was geworden :d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.