We zitten met een fan. Een Ninjago -fan.

We zitten met een fan. Een Ninjago -fan.

Mijn vierjarige zoon heeft een zwak voor superhelden. We kennen allemaal de oude oerklassiekers die van generatie op generatie worden doorgeven. Ik denk hierbij meteen aan Spiderman, Batman en Zorro. Zelfs ik -vrouw zijnde- kan zonder probleem meepraten over desbetreffende helden en wat hen zo speciaal maakt. Al viel ik volledig uit de lucht toen Jules enthousiast vertelde over de helden van Ninjago. “Bedoel je misschien de Ninjaturtels?” Probeer ik voorzichtig. “NEE, NIN-JA-GO”, roept hij volle overtuiging.

Het was pas enkele weken geleden, toen hij na schooltijd even televisie mocht kijken, dat hij me in lichte paniek bij hem riep. Ik loop de keuken uit zie dat Jules me in het deurgat van de woonkamer al staat op te wachten. “TIS VAN NINJAGO. OP TV. KIJK!”. En inderdaad, in grote letters zie ik Ninjago op het scherm verschijnen. Ik herken meteen ook de bekende LEGO-figuurtjes die blijkbaar de hoofdrol in dit verhaal spelen. Jules kan zonder probleem de personages benoemen en legt het in grote lijnen het verhaal uit. Waarbij 6 ninjas de stad Ninjago wil beschermen tegen Lord Garmadon en zijn kwaadaardige krijgers. De perfecte combinatie tussen actie en humor, waarbij ik meermaals samen met mijn zoontje in lachen uitbarst.

Diezelfde avond haal ik een oude doos LEGO van zolder, waarbij Jules dolenthousiast het speelgoed voor de 3de generatie op rij mag ontdekken (al is de collectie misschien toch aan vernieuwing toe?).

De LEGO tv-series en films brengen het statische speelgoed tot leven, en wakkeren de kinderen hun fantasie verder aan. Vader en zoon vonden het dan ook fantastisch om samen het speelgoed te (her)ontdekken.


Lego Ninjago movie review recensie kopen

Lego Ninjago Movie

Goed nieuws voor de LEGO fans, na de LEGO Movie (2014), en LEGO Batman Movie (2017) is sinds 14 februari LEGO Ninjago Movie eindelijk uit op Blu-Ray en DVD. Wij haalden alvast ons exemplaar is huis!


[wdi_feed id=”2″]

2 Comments

  1. Wij zagen de film in de cinema, best entertainend. Zoon is al langer fan. En de laatste week heeft zelfs kleine zus My Little Pony op Netflix verruild en kijken ze samen gezellig Ninjago 🙂 Er zijn ergere dingen denk ik 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.