Zonnebescherming met Linea Mamma Baby

Linea Mamma Baby zonnebescherming voor kinderen in spuitbus 50+

If I could offer you only one tip for the future, sunscreen would be it. De kenners onder ons herkennen meteen de intro van Baz Lurhmann. Het betreft een prachtige speech die wordt voorgelezen terwijl op de achtergrond een melodie speelt. Diegene die het lied niet kennen: neem even de tijd en luister aandachtig naar de prachtige lyrics. ’t Is best een eye-opener. Nee, het lied gaat niet over zonnecrème, maar over algemene verwachtingen en adviezen in’t leven.

Deze blogpost daarentegen gaat wél over zonnecrème en dan specifiek over het nut van zonnebescherming bij kinderen. Want zoals de tekst van Baz Lurhmann verder gaat: The long term benefits of sunscreen have been proven by scientists.

Zonnebescherming bij kinderen

Bij kinderen is de huid erg gevoelig voor UV-stralen en zonnebrand, daarom is extra bescherming noodzakelijk.

  • Hou kinderen zoveel mogelijk in de schaduw. Zeker op het warmste moment van de dag (tussen 12u en 15u) is het aangeraden direct zonlicht te vermijden. Op dat moment is de straling het sterkst en is je kind erg kwetsbaar voor UVA en UVB stralen.
  • Smeer je kind altijd in met zonnecrème! Kies naargelang leeftijd en huidtype voor de passende beschermingsfactor. Voor jonge kinderen t.e.m. 5 jaar zou ik sowieso een 50+ of sunblock aanraden.
  • Bescherm het hoofd met een hoedje of pet, en bescherm de ogen met een gepaste zonnebril (let hierbij op het CE-certificaat die aangeeft dat de bril voldoet aan de Europese normen voor bescherming van de ogen.)
  • Speelt je kind buiten, laat het een katoenen t-shirt of UV-shirt dragen. Op die manier zijn de kwetsbare zones zoals schouders en rug beter beschermt.

Jules en Alixe hebben beide een lichtblonde haarkleur, toch verschillen ze in huidtype. Terwijl Jules (met zijn gevoelig velletje) de zon goed kan verdragen en in de zomer een mooie bruine teint heeft, zal Alixe snel verbranden.

Ik kan hier wel braafjes vier bovenstaande tips verkondigen.. de eerlijk gebiedt mij u te vertellen dat mijn kinderen veelal op het warmste uur van de dag buiten spelen en hierbij niet altijd hun hoedje of zonnebril op hebben. Ook die t-shirt zijn ze liever kwijt dan rijk eens het kwik richting 25°C klimt. De zonnebescherming moet dus vooral van de zonnecrème komen en daar ben ik dan wel weer heel plichtsbewust in. Elk uur wordt een nieuwe laag aangebracht en voor minder dan 50+ gaan we niet.

Linea Mamma Baby zonnebescherming voor kinderen in spuitbus 50+

Linea Mamma Baby

Onze voorkeur gaat naar hypoallergene en natuurlijke producten vrij van kleurstof, parabenen en parfum. Daarom kozen we deze zomer voor de zonnecrème van Linea Mamma Baby. Het product komt in een handige spuitbus waardoor je snel en gemakkelijk het hele lichaam kan insmeren. (De perslucht is als drijfgas volledig gescheiden van het zonneproduct, bijgevolg is het onschadelijk voor de ozonlaag en beter voor het milieu.)

Het merk werd op de markt gebracht door een Italiaanse vrouw die de succesvolle medicijnen en brouwsels van haar grootmoeder samenbracht onder één verzorgingslijn voor moeder en kind. De producten worden van A tot Z in Italië samengesteld wat Linea Mamma Baby op en top Italiaans maakt.


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

5 Comments

  1. Ik ben ook echt van het elk uur smeren. Zonnebrillen willen ze wel, maar petjes absoluut niet. Ik gebruik ook altijd een spuitbus omdat dit snel gaat en de jongens dit “accepteren’ ( dat moeten ze natuurlijk ook maar, want ee verbrand kind wil je ook niet).

  2. Wat een te schattige fles is dat. Mijn drie hoogblonde kindjes verbranden ook heel snel en helemaal waar dat je moet blijven smeren. Ze zien het zelf gelukkig ook als een feestje, dat scheelt 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.