Luie huisvrouw – tips & tricks

Ik hou van een proper huis, maar een kuiswonder ben ik niet. Mijn huis shined niet bright like a diamond, maar ik zou er zonder enig probleem dagelijks mijn schoonmoeder in kunnen ontvangen. (want dat is blijkbaar de schaal van properheid waarin de gemiddelde vrouw rekent.)

Nu, ik moet meteen al opbiechten dat ik het niet alleen doe. Om de veertien dagen komt mijn poetshulp langs die het volledige huis stofzuigt en dweilt, de badkamer en toiletten schrobt, ramen ontdoet van vettige kinderhandjes, bedden verschoont en meer.

Al zorgt deze luxe er heus niet voor dat ik ‘s avond met de voetjes omhoog in mijn zetel kan ploffen. Het zorgt wél voor meer ademruimte in het huishouden. Elke avond wanneer de kinderen in bed liggen geef ik mezelf een uurtje om alle vaat in de vaatwasser weg te werken, hoopjes kleren, vaatdoeken en slabbetjes in de wasmand te mikken, de stofzuiger van stal te halen en met mijn dettolspray over het aanrecht en de tafel te razen. Waarna ik me nog even in de zetel leg, een halve film bekijk alvorens in slaap te vallen. #mommylife

Ik moet toegeven, in die twee jaar dat ik moeder ben, heb ik heel wat geleerd wat betreft huishouden. En dan hebben we het vooral over de “lazy” tips want desondanks ik hou van een proper huis, hou ik ook van een vrij moment.

Een lekker lang bad pakken, ofzo. Weetwel.

Boodschappen op bestelling

Op weekdagen vertrekken Matthijs en ik rond 8u15 met de kinderen richting KDV en werk. Rond 18u komen we opnieuw thuis waarna ik meteen achter het fornuis een warme maaltijd bereid. Vaak is het na 19u wanneer we van tafel komen en aangezien de supermarkt sluit om 20u is het een rush om daar nog heen te hollen.

Door de drukke weekdagen besloten we op zaterdagvoormiddag onze wekelijkse boodschappen te doen. Wel spijtig dat de helft van de Gentse bevolking datzelfde idee heeft en dit opnieuw voor frustratie zorgt.

Daarom bestel ik mijn boodschappen online, waarna ik ze op een afgesproken tijdstip ophaal. Netjes in plooiboxen voor mijn klaargezet.

I LOVE YOU, COLLECT&GO. Dankjewel.

Speelgoed in de wasmachine

Badpeelgoed, knuffels, duplo blokken, bijtspeeltjes, knisperboekjes, de activiteitenmat, … noem maar op. Ik prop het allemaal in mijn wasmachine. Best doe je dit op en 30°- of handwasprogramma. Drogen doe je in de buitenlucht. Nee, ik ga echt geen emmer met sopje vullen en elk speelgoedje manueel afkuisen. Hop, in’t machine, draaien en klaar.

Billendoekjes to the rescue

#OJOYEAH, elke moeder heeft ze binnen haar bereik en ze zijn ontzettend multifunctioneel. Niet enkel om de snoet of billen van je kind te poetsen, maar ook om eens snel over de commode, het bed, de hele slaapkamer van je kind te gaan na het verluieren (liefst een vers doekje), of het dashboard van je auto wanneer je in de file staat, bijvoorbeeld.

Oja, just so you know, vochtige doekjes horen NIET in het toilet. Ik herhaal: NIET in het toilet.


Dus,

moeders onder mekaar,

welke luie huisvrouw tips heb jij ?


5 Comments

 1. Mijn valkuil is voornamelijk ROMMEL.
  De gouden tip om dat een beetje binnen de perken te houden is:
  leg na gebruik alles metéén terug waar het hoort. Helaas lukt me dat niet altijd even goed.

 2. Haa, wat een slimme om speelgoed in de wasmachine te mikken! Die ga ik onthouden!

  Een tip, die ik mezelf ook geef: zorg er niet voor dat het de spuigaten uitloopt, want dan kijk je er ECHT tegenop om de rotzooi op te moeten ruimen. Beter kun je het gewoon bijhouden. En oh, wat ben ik daar slecht in. Vooral die eettafel is een rommelmagneet.

 3. Invriezen, invriezen en nog eens invriezen 🙂 De ene zondag een lading worsten met wortelpuree, de andere zondag kipfilet met broccoli of bloemkool, … Als je alle ingrediënten nog eens apart verpakt ipv samen in een tupperware, dan kan je nog gemakkelijk mixen ook 🙂 ’s morgen uit de diepvries halen, in de koelkast zetten en ’s avonds lekker lui in de microgolf.

  • Super handige tip die ik veel vaker zou moeten toepassen. Ik koop wel eens een kilo wortelen en een paar kilo patatten waarna ik een serieuze hoeveelheid wortelpuree invries, op een paar liter zelfgemaakte spaghettisaus, maar zo’n volledige maaltijd invriezen deed ik nooit eerder. Bedankt !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.