Muggenplaag op komst! HELUP

Als we de krantenkoppen mogen geloven, hebben we’t binnenkort aan onze rekker. De regenval van vorige week heeft weiden onder water gezet en dat stilstaand water is de ideale kweekvijver (what’s in a word) voor muggenlarven.

Gelukkig reageert de huid van mijn kinderen niet heftig wanneer ze gestoken wordt. Er ontstaat een klein rood bolletje dat na enkele dagen vanzelf verdwijnt, maar het neemt niet weg dat de kleine rotbeestjes best hinderlijk zijn.

De mug is ongetwijfeld één van de meest irritante insecten te wereld. Het ene moment hoor je het beest irritant zoemen, maar de irritatie bereikt zijn hoogtepunt wanneer het gezoem plots wegvalt. Dan weet je dat die kleine f*cker heeft plaatsgenomen op je lichaam en zich zo meteen tegoed doet aan jouw bloed. Nomnomnom. Gevolg? Ik begin als een gek in het rond te slaan, waarbij de mug opvliegt, enkele rondjes door de kamer zweeft om dan toch opnieuw, luid zoemend rond mijn hoofd komt cirkelen. Het is niet uitzonderlijk dat mijn wederhelft om 2u ’s nachts gefrustreerd de lichten aan klikt en met een opgerold tijdschrift de kamer afschuimt op zoek naar die ene mug.

Anti-muggenarmband voor kinderen, Parazeet Slap-it

Hou de insecten buiten

Toen Jules nog een klein Julestje was, spande ik een klamboe oftewel muggennet over de wieg. Hierdoor vielen de muggen hem ’s nachts niet lastig, maar zodra Jules het muggennet kon vastgrijpen viel deze optie weg. Momenteel houden we de muggen buiten door middel van horden voor de ramen. En Matthijs doet trouw elke avond zijn ronde in de slaapkamers. Door deze routine blijven we veelal bespaard van de nachtelijke escapades van mevrouw mug (Want enkel de vrouwtjes bijten. Zo ziet u maar, opnieuw de kennis bijgeschaafd tijdens het lezen van deze hoogstaande mamablog. Ahum.)

’s Nachts mogen we dan wel gespaard blijven van de muggen, overdag blijven de beestjes voor de nodige frustratie zorgen, en dan vooral bij de kinderen. Wanneer Jules en Alixe na het avondeten nog even buiten spelen, zie je de muggenzwermen boven het grasveld zweven. Garantie keren de kinderen met een verzameling muggenbeten terug.

Anti-muggenarmband voor kinderen

Toen ik laatst bij de apotheek passeerde, zag ik verschillende producten tegen muggen liggen. De meest efficiënte producten zijn ongetwijfeld de DEET-sprays/sticks, maar bij jonge kinderen wordt DEET ten zeerste afgeraden. De apotheek raadde me een anti-muggenarmband aan voor de kinderen. Het armbandje verspreidt een citroengeur, waardoor de muggen minder aangetrokken worden.

De anti-muggenarmband die ik kocht, kan je zonder voorschrift bij de apotheek vinden en belooft 4 weken muggenvrij buitenspelen. Voor Jules kocht ik een kleurrijk exemplaar van Parazeet en deze gaat alvast mee in de reiskoffer naar Frankrijk!

Q. Welk middel tegen de muggen gebruiken jullie het liefst bij de kinderen?

Anti-muggenarmband voor kinderen, Parazeet Slap-it

Anti-muggenarmband voor kinderen, Parazeet Slap-it


2 Comments

  1. Precies wel een gigantisch ding seg. Dat het natuurlijk werkt, spreekt mij natuurlijk wel aan. Hihi. Hier staat ze al een goeie week vol 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.