“NEE! IK WIL NIET TANDENPOETSEN” + WINACTIE

Tandenpoetsen bij peuter: de hel

Lieve vrienden, vertel me dat ik niet de enige ben met koppige kinderen zodra die tandenborstel in het vizier komt. Tis allemaal gezellig en vredelievend als ze zelf mogen poetsen, maar dat napoetsen door mama of papa zorgt garantie voor tranen. Elke dag datzelfde gevecht om in een paar seconden dat minigebit op te blinken.

Ik ben ‘mamablogger’ en waarschijnlijk verwachten jullie in deze blogpost een overzicht van tips&tricks om deze discussie van je peuter te winnen. Helaas pindakaas! Ik ga jullie moeten teleurstellen. Maar hé, voel je vooral vrij om dagelijks liedjes te zingen of versjes af te ratelen terwijl je spartelend kind de buurt bijeen schreeuwt. Been there, done that. Ik heb er ondertussen vrede me genomen dat tandenpoetsen niet hun meest favoriete bezigheid is, maar ’t moet gebeuren.

Ik moet wel toegeven dat het introduceren van een elektrische tandenborstel hier welgeteld 3 weken voor rust zorgde. Plots hadden we een vrolijke tandenpoetser in huis. Ik kon mij op m’n dode gemak bekladden met foundation, terwijl de tweejarige peuter fier z’n tanden stond te poetsen. I’m living a dream! Tot plots, het nieuwe ervan af was en mijn zoon herviel in oude gewoonten. Tandenpoetsen = NEE!

(Note: ik speelde trouwens vals, want de elektrische tandenborstel mag eigenlijk feitelijk pas vanaf 3 jaar, terwijl mijn peuterzoon er net 2 was. Foei!)

tanden poetsen van peuter met Nuby tandenborstel

nuby_tandenborstels

Nu even serieus

Hier zijn we gestart met poetsen zodra het eerste tandje kwam piepen. Zowel Jules als Alixe waren op dat moment 5 maanden oud. Je kan bij het poetsen van de eerste tandjes een zacht rubberen (vinger)tandenborsteltje gebruiken. Hiermee masseer je het gevoelige tandvlees en verzacht je de zeurende pijn bij doorkomende tandjes. Zodra je kindje zelf een tandenborstel kan vasthouden, kan je hem een eigen tandenborsteltje met rubberen of nylon haartjes geven. Laat ze in de waan dat ze zelf poetsen, maar poets dagelijks (subtiel) nog eens na. 

Laat het nu toevallig zijn dat ik drie lezers mag blij maken met een setje tandenborstels van Nuby, bestaande uit 3 verschillende tandenborstels, speciaal ontwikkeld voor het veranderend baby- en peutergebid + fluorvrije peutertandpasta van Nuby’s verzorgingslijn Citroganix !Tandenpoetsen bij peuters met Nuby tandpasta van Citroganix en kindertandenborstel


14 Comments

 1. Hier groot Nuby fan. Ik volg jullie beiden al op IG…Lola zit ook in de “aaahhhh…ik wil NIET tandenpoetsen” fase…ik zou graag zo’n mooi setje willen winnen voor Lola…eens kijken hoe ze daar mee poetst 😉

 2. Knalrode wangetjes, emmers kwijl, de eerste tandjes zijn bijna een feit bij onze Lasse 🙂 De tandenpoetsset is hier dus zeker welkom.
  Instagram : check!

 3. Superleuke actie! Ik zou er heel blij mee zijn omdat ons kleintje de tandenpoets (1 woord) kant op gaat! Tanden poetsen (twee woorden) wordt dan hopelijk een feestje! 😀

  Maar nu je het zegt, ik ben zelf ook niet echt consequent in het gebruik van het woord tandenpoetsen (nu weer 1 woord). MIsschien dat het afhankelijk van de context anders is?

 4. Het werkwoord “tanden poetsen” kan zowel aan elkaar als los geschreven worden volgens de Woordenlijst der Nederlandse taal. (http://woordenlijst.org/#/?q=tandenpoetsen). Wel klinkt het voor de meeste mensen vreemd om te zeggen “ik tandenpoets”. De meeste mensen zeggen “ik poets mijn tanden”. Het woord “tandenpoetsen” staat ook niet in de Van Dale. Bij twijfel dus gewoon van elkaar schrijven 😉
  Verder wil ik nog opmerken dat het gebit met een “t” is en niet met een “d” 😉 Sorry, kleine taalnerd hier :p

 5. Ik die heel graag mee voor mn zoontje van 2 en half
  Elke dag heb ik hier zo een strijd hij wil het gewoon echt niet! Misschien dat dit werkt!! En ojah volgens mij schrijf je tanden poetsen los van elkaar denk ik hihihi

 6. Ik doe graag mee aan deze actie! Het tandenpoetsen is inderdaad een hele klus, ze stribbelen vaak tegen, maar soms maak ik er een spelletje van en dan lukt het wel.

  [Volgens mij kan het alletwee (tandenpoetsen – tanden poetsen), afhankelijk van de zin denk ik :)]

 7. Wat een superactie!
  Nuby en jou volgde ik al op instagram dus top :).
  Mijn liefste oogappel is net vijf maandjes geworden en ja hoor in de verte voel ik al een tandje piepen.. Dusss wil ik graag voorbereid zijn en ben ik super geïnteresseerd in de tandenborstel set en tandpasta. Ideaal voor een leek in het mijn-baby-krijgt-tandjeeees!

  Groetjes,
  Babette

 8. Super actie ! Hier elke avond strijd met tanden poetsen. Het tandenpoetse slaat Quinten het liefste over habaha. Maar wie weet met deze te gekke van Nuby niet meer ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.