NEW IN: 360° selfies met de Ricoh Theta S

Ricoh Theta S 360° selfie op het strand van Oostende

Meer dan alleen een snelle beeldopname

Ik hou ervan om momenten vast te leggen op beeld. Tot vorig jaar trok ik mijn foto’s overwegend met de smartphone, en steeds vaker vloekte ik op de kwaliteit. Ik vond het ontzettend spijtig dat zo’n mooie herinneringen vereeuwigd werd in een onscherp beeld met fletse kleuren.

Vorig jaar kreeg ik van Matthijs een Fuji X30, een kleine compact fototoestel met dezelfde mogelijkheden en kwaliteiten als een spiegelreflex. Sindsdien zijn mijn Fuiji en ik onafscheidelijk. Zonder enige opleiding en kennis van zaken ben ik dagelijks in de weer met mijn fototoestelletje. Elke dag leer ik bij.

Tegenwoordig vertik ik het dan ook om foto’s te maken met mijn smartphone. Zo eens een snel on-the-go kiekje om naar de grootouders te appen, tot daar aan toe, akkoord. Maar ik zie een foto als meer dan een snelle beeldopname. Foto’s zijn voor mij herinneringen. Herinneringen die liefst zo lang mogelijk mee gaan. Herinneringen die afgedrukt worden of een plaatsje krijgen in een fotoboek.

Ricoh Theta S 360° selfie op het strand van Oostende

Ricoh Theta S

Sinds enkele weken heb ik dan ook een nieuw speeltje ontdekt. De zogenaamde 360° camera, oftewel de Ricoh Theta S. Ricoh was als eerste op de markt met de compacte 360 graden consumentencamera, en de Theta S is alweer de tweede generatie van zijn soort. Met het toestel kan je zowel foto’s als (live)video’s maken, en meteen delen op social media.

Het opzet is vrij simpel: aan beide zijden van de Theta zit een camera die een 180° foto maakt. Deze beelden worden naadloos aan elkaar geplakt, waardoor je een 360° foto / video krijgt. D.m.v. apps (zoals de Theta+ app) kan je spelen met effecten en filters. Het is zoeken naar het ideale beeld, waarbij je best met een selfiestick werkt. De truc is dan ook om de stok loodrecht omhoog te houden zodat hij niet in beeld komt. En oja, hoe minder bebouwing rondomrond, hoe beter!

Toen wij vorige week een go-cart tochtje deden op de dijk van Oostende, was de Ricoh Theta S dus ook van de partij! Met enkele leuke kiekjes tot gevolg. Ook op het water of in open (groene) landschappen kan je met de Ricoh Theta S fantastisch leuke beelden schieten.


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.