Open Bedrijvendag met kinderen. Hier moet je zijn!

Beaulieu International Group Op Open Bedrijvendag

Zondag is het weer zo ver: honderden bedrijven stellen hun deuren open tijdens Voka’s Openbedrijvendag. Met een moeder die al zeventien jaar voor Open Bedrijvendag werkt en hierbij al haar energie steekt in het enthousiasmeren van de West-Vlaamse bedrijven, zie ik het als mijn plicht om deze dag niet onopgemerkt te laten passeren.

De afgelopen 17 jaar stippelde mijn moeder elke eerste zondag van oktober een route uit en werden de kinderen (en later ook kleinkinderen) mee op sleeptouw genomen. Tal van bedrijven heb ik zo mogen bezoeken en als ervaringsdeskundige kan ik je zeggen: ’t is best de moeite. En zéker voor kinderen een erg leuke en leerrijke ervaring.

Open Bedrijvendag met kinderen. Hier moet je zijn!

1.      Huis Maes (Tielt)

Open Bedrijvendag met kinderen: Huis Maes in Tielt

Huis Maes in Tielt bestaat dit jaar 100 jaar en heeft meer dan 35 000 zelfgemaakte kostuums in stock. Geen ordinaire carnavalsoutfit, wel wondermooi afgewerkte kostuums die gebruikt worden in theater en opera. Tijdens Open Bedrijvendag zulen de verschillende medewerkers van huis Maes verkleed bezoekers ontvangen.

De mooie kostuums in combinatie met de architectuur van het historisch pand (1900) zal bij kinderen ongetwijfeld grote ogen trekken!

2.      Politiezone Damme / Knokke-Heist

De droom van menig kleuter: politieman/vrouw worden. Neem ze mee naar de politiezone Damme / Knokke Heist. Ze krijgen er een blik achter de schermen en kunnen meehelpen met een heuse misdaad die eerder die dag plaatsvond.

3.      Noordzee Drones (Zeebrugge)

Noordzee Drones in Zeebrugge is het eerste en tevens grootste opleidingscentrum voor drone piloten in België. In 2015 opgestart en op amper 2 jaar tijd meer dan 700 piloten opleiden, da’s kunnen. Drones zijn big bussiness en de piloten worden ingezet in verschillende vakgebieden. O.a. bij politie en brandweer, maar in de vastgoed sector en filmindustrie. Misschien een interessante hobby voor zoon of dochter? De KIDS Academy zal alvast aanwezig zijn met spectaculaire toestellen, simulatoren, een dronecage en initiaties. Kom dat zien, kom dat zien!

4.      Rock ’n Roll Classics (Brugge)

Wie houdt van wagens en in het bijzonder old timers zal bij Rock ’N Roll Classics zeker zijn gading vinden. Het team van Rock n Roll Classics bestaat uit negen gepassioneerde liefhebbers die continu bezig zijn met het opknappen en restaureren oldtimes. Benieuwd hoe ze een oud wrak opknappen tot een blinkende oldtimer? Je ontdekt het zondag!

5.      Brandweerkazerne Aarsele

DSCF3358

De brandweerkazerne in Aarsele is een topper voor wie Open Bedrijvendag met kinderen wilt bezoeken. Het volledige wagenpark (incl de grootste wagen van de zone Midwest) wordt uitgestald en er worden verschillende demonstraties gegeven waarbij bezoekers mogen helpen blussen. Wie wil kan een ritje maken in de brandweerwagen of plaats nemen in één van de open geknipte wrakken.

6.      Vondelmolen (Lebbeke)

De echte Belgische peperkoek, een klassieker in de Vlaamse huiskamer! Maar wist je ook hoe en waar de peperkoek gemaakt wordt? Vondelmolen in Lebbeke geeft je Open Bedrijvendag een rondleiding doorheen het gehele productieproces. De bereiding van het deeg, het afbakken, versnijden en inpakken. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht! Ongetwijfeld interessant! Opgelet: Vondelmolen verwacht enorm veel volk tijdens Open Bedrijvendag. Reservatie is daarom verplicht!

Morgen mag ik in Preview de fabriek van Vondelmolen bezoeken. Wil je een kijkje achter de schermen? Hou dan zeker mijn Instagram Stories in de gaten!

7.      Balerdon (Sint Niklaas)

Benieuwd hoe op ambachtelijke wijze chocolade en pralines gemaakt worden? Bij Balerdon kan je de wondere wereld van chocolade en advocaat ontdekken. Het gaat hier vooral om het horen, zien, ruiken en proeven(!) van de lekkere Belgische pralines. Hou er rekening mee dat de wachtrijen bij Balerdon kunnen oplopen. De deuren gaan open om 10u00, hoe vroeger je komt hoe beter.


Q. Ga jij naar Open Bedrijvendag? Welke bedrijven zou jij graag bezoeken?


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.