Een nieuwe parel in onze Playmobil collectie: De Kerstmarkt

kerst cadeau voor kleuter: kerstmarkt van playmobil

Als kind groeide ik op in de wondere wereld van Playmobil. Niet dat mijn verzameling zo gigantisch uitgebreid was, maar met de weinige speelsets die ik had, maakte ik de meest fantastische dingen. Deze zomer liet ik Jules en Alixe ook kennismaken met het oerdegelijke en nostalgische speelgoed van Playmobil. Het fijne hierbij is dat de hedendaagse collectie perfect matcht met de twintig jaar oude Playmobil die ik van zolder haalde.

Toen ik de kinderen vorige week hun verlanglijstje voor Sinterklaas liet samenstellen, kwam het speelgoed van Playmobil opnieuw naar voren. Van politiemotor tot prinsessenkasteel, ze wouden het allemaal! Wat ze niet wisten, was dat enkele van hun eindejaarscadeautjes al verstopt lagen in huis. Kwestie van voorbereiding, weetwel. En oja, deze mama had goed gegokt, want er zit wel degelijk een erg mooi setje van Playmobil tussen dat stapeltje geschenken. Geen prinsessenkasteel of politiemotor, maar wel de meest idyllische kerstmarkt!

kerst cadeau voor kleuter: kerstmarkt van playmobil

Niettegenstaande Jules en Alixe nog van niks weten, heb ik de doos stiekem al open gemaakt om op het gemak de speelset min of meer in elkaar te steken. Daar liep het deze zomer namelijk mis, de kinderen waren dolblij met hun Playmobil cadeau’s, maar hadden begod het geduld niet om ’t spel in elkaar te knutselen. Zij wouden spelen en liefst zo snel mogelijk. De de erg fijne knutsels heb ik dus al even in hun plaats gedaan. Daarvoor dienen ouders, toch? Opnieuw was ik verrast door de heerlijke eenvoud van Playmobil, waarbij ze tegelijk oog voor detail bewaren.

En terwijl de Playmobil Kerstmarkt daar zo prachtig uitgestald stond, kon ik het niet laten enkele foto’s nemen. Op die manier hoef ik mijn kleuters niet te storen terwijl ze hun nieuwe speelgoed de ochtend van 6 december ontdekken. Spannend!

kerst cadeau voor kleuter: kerstmarkt van playmobil


Dit artikel maakt onderdeel uit van Winterkriebels, mijn herfst/winter-rubriek, waarbij ik activiteiten deel die je met kleine kinderen kan uitvoeren tijdens deze koude en natte dagen. Zin in meer? Het volledige overzicht vind je hier! Heb je zelf nog een leuk activiteit? Laat het me weten! 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


4 Comments

  1. Klopt, het is vaak leuker om een cadeau al helemaal klaar te zetten. Laatst had ik dat ook. Vince wou spelen en ik heb nog een half uur met een schroevendraaier in de weer geweest…

  2. leuk! wij haalden gisteren ook de playmobil van zolder en hebben een hele dag plezier gehad met alles lekker ineenzetten. Het is dan wel van plastiek gemaakt, het is oerdegelijk en dus toch duurzaam en milieuvriendelijk vind ik. Hier zetten we trouwens altijd de cadeaus uit de verpakking klaar want de Sint die ‘koopt’ het speelgoed niet maar ‘maakt’ het zelf;) Heb dochterlief dit jaar ook wijsgemaakt dat Sint al eens naar een tweedehands winkel gaat voor geschenkjes (allez, hij stuurt pakjespiet…) en dat vond ze geweldig slim van hem! haha

    • Indd, ik volg je helemaal!
      Playmobil valt voor mij ook onder de noemer duurzaam speelgoed. Het gaat inderdaad generaties mee. Het heeft geen flikkerende lichtjes of lawaaierige liedjes nodig om leuk te zijn, de kinderen kunnen er hun fantasie volledig in kwijt :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.