Snel gefikst met Starwax #limitededition + WINACTIE !!

Snel gefikst met Starwax Fabulous edition, Limited edition

A clean house, a clean mind

Terwijl de ene er tegenop ziet, kan ik er met volle teugen van genieten: het huishouden! Nee, dat betekent niet dat ik met veel plezier uw was en plas kom doen (ik hoorde de mop al komen), maar mijn huis kuisen geeft me voldoening.

Verwacht u vooral niet aan strakke Pinterest taferelen bij huize Depret, maar toch worden orde en netheid hoog in’t vaandel gedragen. Omdat ik nu eenmaal beter functioneer in een proper huis.

(Gelukkig hoef ik het niet allemaal alleen te doen. Ik heb een fantastische huishoudhulp die het grootste deel voor haar rekening neemt. Hoera voor de poetsvrouw!)

Snel Gefikst

Ik denk dat iedereen het met me eens is dat huishouden pas echt leuk wordt als het vlot gaat. We zijn allemaal groot geworden met De Gouden Raad van Tante Kaat, of erger: Sien & Maria en hun programma  Schoon en Meedogenloos. Nog voor er sprake was van #lifehacks hielpen zij ons met het verwijderen van vlekken en vuil.

Anno 2017 is het stil rond Tante Kaat of Sien & Maria. Vandaag zijn het de mannen die ons van #lifehacks voorzien. Meer bepaald de mannen van Wasbar! Dries en Yuri hebben met Snel Gefikst een nieuw boek op de markt waarbij ze tal van tips binnen het huishouden delen. Van oude klassiekers tot nieuwe eye-openers, maar stuk voor stuk handig om weten.

Wist je bijvoorbeeld:

  • Dat je in de handdoeken-was niet veel wasverzachter mag doen? Ik dacht namelijk net omgekeerd, maargoed. Blijkbaar zorgt wasverzachter ervoor dat je kledij vuil- en water afstotend wordt. Terwijl je van een handdoek net verlangt dat je water opneemt, nee?
  • Of dat waspoeder veel efficiënter is tegen vlekken dan vloeibaar wasproduct. (Het is wel wat té agressief voor kleuren, dus je beperkt het best enkel tot je witte was)
  • Ik weet heus wel dat een tennisbal in de droogkast helpt om je was kreukvrij te houden (zeker bij donsdekens of kussens), maar wist je ook dat het de statische elektriciteit wegneemt waardoor je wasgoed sneller droogt?
  • Oja, en als je (net als mij) bij het afwassen te veel schuim in de wasbak hebt, dan biedt zout te oplossing. Gewoon wat keukenzout op je schuim kappen en weg ermee.
  • Iedereen weet dat een pizza heropwarmen in de magnetron een no go is.  Het maakt je pizza ontzettend droog. Niet-te-eten. Blijkbaar helpt het als je een glas water mee in de magnetron zet tijdens het opwarmen. Je pizza zou niet droog mogen zijn. Probeer maar!

Ah, het is slechts een peuleschil van de duust tips die in het boek staan. Het is bijvoorbeeld echt straf wat je allemaal kan doen met basisproducten als witte azijnspray, zuiveringszout of ossegalzeep. Deze drie oldskool producten vervangen tal van hedendaagse (dure!) brouwsels die je via de reclames worden aangesmeerd.

Daarom sloegen de auteurs van Snel Gefikst de handen in elkaar het Starwax om een limited edition geschenkbox uit te brengen. Koop het boek bij Standaard Boekhandel en krijg een gratis blikken doos met drie producten uit de Starwax The fabulous editie!  (Zolang de voorraad strekt)

Snel gefikst met Starwax Fabulous edition, Limited edition


WINACTIE !!

Ook via de blog mag ik twee lezers blij maken met een geschenkbox. Hierin vindt je het boek Snel Gefikst + drie Starwax producten van The Fabulous editie! Deelnemen is super simpel:

  • Like de Facebookpagina van esterdepret.be en laat via de comments (hieronder, of op Facebook) weten dat je deelneemt.

Deelnemen kan in België en Nederland t.e.m. zondag 16 juli. Op maandag 17 juli worden de twee winnaars bekend gemaakt! 

Succes!9 Comments

  1. Alweer een heleboel nieuws geleerd! Ben nieuwsgierig naar de rest, dus ik doe heel graag mee!

  2. Ik neem heel graag deel.Dit zou zo goed van pas komen want eerlijk met 2 kapoenen in huis draait het hier soms vierkant en alles van tips is welkom! Wie weet ook een leuk anders dan anders kraamcadeautje voor mijn vriendin die zwanger is van kindje twee en drie een tweeling en hetzelfde probleem ervaart.

  3. Ik word ook zen van een proper huis. En toch slaag ik er niet in om na een drukke werkdag, na het eten op tafel te hebben gezet en Mattéo in bed te hebben gelegd, de moed bij elkaar te rapen om te strijken, kuisen, wassen… Helaas kruip ik dan vaak gefrustreerd mijn zetel in en staar ik naar al het werk dat ik nog te doen heb, dromend over een poetsfee die het voor mij doet en me eindelijk innerlijke rust brengt. Die poetsfee heb ik wel elke donderdag en dan kom ik mega goedgezind thuis 😉 Helaas is het vaak op vrijdagavond alweer om zeep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.