Valentijn is meer dan platte commerce

Morgen is het Valentijn en terwijl iedereen van de daken schreeuwt dat het niet meer dan een commerciële bedoening is, vinden we het stiekem heel fijn om iets kleins te ontvangen. Een doos pralines, een boeket bloemen of een romantisch etentje. Tuurlijk, het kan en mag elke week, maar Valentijn vormt de ideale gelegenheid om eens stil te staan bij elkaar. Daarom niet persé als koppel, maar ook vrienden mogen op zo’n moment al eens extra in de bloemetjes gezet worden.

Afgelopen weekend vertelde ik Jules over het concept ‘Valentijn’. Het mag dan wel platte commerce zijn, het is tegelijk de ideale moment om stil te staan bij wie je lief is. En dat gegeven wou ik hem graag meegeven. Ik vroeg of hij misschien een tekening wou maken voor iemand. Iemand die hij zeer leuk en speciaal vond. Doodserieus nam hij plaats aan zijn knutseltafel en beval me zijn tekengerei te halen. Hij ging een tekening maken voor zijn BFF: Ella. De twee leerden elkaar 3 jaar geleden kennen in de crèche en sindsdien zijn ze beste vrienden. (Ze gingen vorige maand zelfs samen naar de cinema. Hoe cute is da!). Het feit dat de twee kleuters vorig jaar naar een verschillende school trokken, en dat hierdoor hun wegen scheidden, kon hen niet deren. Zodra ze elkaar zien is’t koekenbak!

Zaterdag stond een playdate met Jules’ vriendinnetje op de planning. Ideale timing, want zo kon hij zijn tekening meteen afgeven. Met wat hulp van mama werd de tekening geplooid zodat hij goed in de envelop paste. Dichtkleven, versieren met enkele stempels en klaar! Samen met een super zachte knuffel (letterlijk én figuurlijk) overhandigde Jules zijn cadeautje. “Omdat jij mijn beste vriend bent, maar ook voor Valentijn, ofzo”, zei hij zacht.

Tekening Valentijn voor kinderen

Tekening Valentijn voor kinderen

Tekening Valentijn voor kinderen


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.