Vakantie in Luxemburg: Over het verblijf

Luxemburg Mullenthal Trail with kids

Op vakantie in Luxemburg: Over het verblijf

Het verlengde weekend van 1 mei (onder de Noorderburen bekend als: de mei-vakantie) spendeerden we met het gezin in Luxemburg. Matthijs diende vorige week zijn PhD in, en we wouden deze hectische periode afsluiten met een welverdiende vakantie. Er even tussenuit en de batterijen opnieuw opladen met het gezin. Kort, maar krachtig!

Research is niet aan ons besteed, en onder ’t motto “er valt overal wel iets te beleven”, boekten we onze vakantie in Luxemburg. 250 km van Gent, en (zonder al te veel files aan de Brusselse ring) een 3tal uur rijden. Ideaal dus wanneer je eens vijf dagen van huis bent.

Waikiki stacaravan camping Birkelt, Luxemburg

Voor ’t eerst een camping!

We kozen voor een verblijf op Camping Iris Parc, Birkelt. Vlakbij La Rochette en één van de mooiste wandelroutes (Mullerthal Trail) die Luxemburg rijk is. Midden in de prachtige bossen, tegelijk op slechts 30min van de Luxemburgse hoofdstad. Kortom, voor ons de ideale uitvalsbasis om dit pitoreske (mini)land te verkennen.

Op Camping Birkelt verhuurt VacanSoleil naast staanplaatsen voor mobilhome of tent, ook enkele safaritenten en stacaravans. Omdat ik niet van een gedeeld sanitair hou, was voor ons de keuze snel gemaakt: Waikiki a.k.a. luxestacaravan (of carnaval, zoals Alixe zegt)! Een eigen douche en toilet, maar ook een volledig uitgeruste keuken en houten overdekt terras.

Vacan Soleil Waikiki Stacaravan

Het was voor ons de allereerste ervaring met een ‘camping’, waarbij de clichés van Hollandse frigobox toeristen hoog in’t collectief geheugen zitten. Na ons verblijf moest ik mijn mening echter bijstellen.

Ik was namelijk zo positief verrast door de open en sociale sfeer die er hing. Wat zich bij volwassenen veelal beperkte tot een hartelijke groet of smalltalk, uitte zich bij de kinderen in heuse vriendschappen. Na onze vakantie hadden Jules en Alixe er een hoop vrienden bij. Ze speelden en lachten samen, alsof ze elkaar al jaren kennen.

Camping Birkelt, aan te raden?

Allereerst, ik heb geen vergelijkingsmateriaal. Camping Birkelt is de eerste camping die ik bezoek en bovendien beperkte onze aanwezige tijd zich tot ochtend en avond. Overdag verkenden we de omgeving, en hierdoor waren we bijgevolg bitter weinig aanwezig. Qua ligging is Camping Birkelt dus zeker een aanrader en ideale uitvalsbasis.

camping Birkelt, La rochette - Luxemburg

Als ik me baseer op de momenten waarop we aanwezig waren, kan ik de camping (met jonge kinderen) warm aanbevelen. Niet enkel heeft het veel te bieden voor kleintjes (een zwembad, verschillende speeltuintjes, animatie, …), maar ook de sociale sfeer die er hing vond ik erg aangenaam.

Qua accommodatie was ik dan weer erg onder de indruk. Onze Waikiki stacaravan (noem het gerust een klein huisje) was tot in de puntjes verzorgt. Modern, proper en met een privé parkeerplaats naast deur.

In een stacaravan ben je uiteraard beperkt in ruimte. Over elke centimeter is goed nadacht en elk hoekje wordt benut, toch had ik totaal geen benauwd gevoel. Integendeel, met momenten werd het zelfs erg gezellig. (Let wel: wij kozen voor een Waikiki stacaravan (6pers) en verbleven er met 4 personen, waarvan 2 volwassenen en 2 kinderen.)

Kasteel van La Rochette, Luxemburg

Q. Hoe is jouw ervaring met campings?


Something is wrong.
Instagram token error.
Load More


One Comment

  1. Wij hebben al een paar campings gehad in het zuiden en daar waren we ook héél erg over te spreken.
    Kinderen vinden natuur gewoon gezellig. Wij boeken ook altijd iets ruimer.

    Ik had op instagram al gevolgd! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *