Waarom ik wat vaker mijn droogmolen zou moeten gebruiken

was buiten laten drogen op droogmolen of droogrek, ipv de droger binnen

Dagen als vandaag zou ik niet zonder kunnen: onze droogtrommel, ook bekend als de droogkast, wasdroger of kortweg droger. Een luxeproduct, zoveel is zeker en vooral een luxeproduct waar ik gretig gebruik van maak. Hier gaat de versgewassen was veel te vaak rechtstreeks van de wasmachine in de droogtrommel. Zonder nadenken, snel en gemakkelijk.

Op zonnige dagen hang ik de was graag buiten te drogen. ’T Is iedere keer met lichte tegenzin dat ik mijn droogmolen met veel drama uit het tuinhuis sleur. ‘Lastig’, weetwel. Voor ik het ding in het daarvoorbestemde ‘putteke’ kan plaatsen, moet ik datzelfde putteke ontdoen van alle zooi dat mijn kinderen erin verstoppen.

De beste vlekverwijderaar

Maar goed, ’t is het mij waard, want je was buiten drogen heeft ontzettend veel voordelen. Main reason, voor mij persoonlijk: Er bestaat geen betere vlekverwijderaar dan zonlicht. Besmeurde rompers of slabbetjes met de meest hardnekkige vlekken, bleekt de zon zonder probleem weer stralend wit. Don’t fool me, Vanish. Ik heb kilo’s van het zogenaamde magische poeder gebruikt en veel te veel geld gespendeerd aan zogezegde witter-dan-wit zwans. De beste vlekverwijderaar heeft iedereen gratis ter berschikking. Namelijk, de zon!

Gratis

Nu we’t toch over budget hebben, kan ik naadloos overgaan naar voordeel 2, want een droogkast is een energievreter eerste klas. Akkoord, het is snel en gemakkelijk, maar op vlak van milieu en portemonnee is het een no-go. Mijn eigen ervaring leerde me trouwens dat, op een warme zomerdag, een droogrek véél sneller droogt dan een droogtrommel!

Geen slijtage

De droogkast mag dan wel snel en gemakkelijk zijn, goed voor je kleren is hij zeker niet. Alleen al daarom zou onze kledij vaker in de buitenlucht moeten drogen. Kwestie dat de kleren hun kwaliteit behouden en dat de boel minder snel slijt.

Lentefris of ochtenddauw, puur natuur

En natuurlijk, last but not least, de frisheid. Waarom een wasverzachter kopen die ‘lentefris’ of ‘ochtenddauw’ heet? De frisheid die je versgewassen kledij meekrijgt door te drogen in de buitenlucht, is pakken beter dan die chemische bucht. En bovenal, opnieuw, gratis.

Ik ben overtuigd van het nut van een droogmolen of droogrek, en zou het véél vaker moeten gebruiken. Ik ben van de generatie die de wasdroger als een evidentie en een vooral gemak ziet. Gemakkelijk, ja. Beter, nee. Dus mijn voornemen voor 2017? Jawel, hoor. De was wat vaker buiten hangen!


P.S. Wist je dat zelfs in de winter je was perfect buiten kan drogen? Het droogproces duurt langer dan in de zomer, maar het is zeer niet onmogelijk. Dit komt o.a. doordat de lucht erg droog is in de wintermaanden. Zeker wanneer er een briesje staat, zal je was ook prima drogen in de buitenlucht.

Als de lucht buiten heel vochtig is, blijft je was ook vochtig. In dat geval kan je je was beter binnen later drogen. Maar hoe weet je nou wanneer de was buiten goed droogt? Daar is een handig trucje voor: Zijn de straatstenen droog? Dan kun je je was buiten ophangen. Blijven de straatstenen nat? Dan zal je was ook nat blijven en kun je hem dus beter binnen ophangen.


Beeld: Shutterstock

5 Comments

  1. Wij hebben zelfs geen droogkast! Gaan dat ook proberen vol te houden, in de winter beetje vervelend maar in de zomer staat het rek altijd buiten ^^

  2. I see you don’t monetize your website, don’t waste your traffic, you can earn additional cash every month because you’ve got hi quality content.
    If you want to know how to make extra bucks,
    search for: Boorfe’s tips best adsense alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.