Hoe zie ik mezelf als werkende moeder?

Thuisblijfmoeder vs werkende moeder

Je hebt thuisblijfmoeders, fulltime werkende moeders, en alles daartussenin. Ik ben een fulltime werkende moeder, wat betekent dat ik per week (minstens) 38 u werk. Mijn kinderen worden sinds hun 3 maanden opgevangen in het kinderdagverblijf en bij mijn weten hebben ze hier geen trauma aan opgelopen.

Ik heb niet de indruk dat ik belangrijke mijlpalen uit hun leven gemist heb. Ik hielp hen rechtop zitten, ik juichte wanneer de eerste tand kwam piepen en ik was erbij wanneer ze hun eerste stapjes zetten. Mijn kinderen hebben 6 maanden van borstvoeding kunnen genieten en ik kook dagelijks een verse maaltijd. Nee, ik heb niet het gevoel dat werken een noodzakelijk kwaad is

10154265_10152932474974051_6646355459936936045_n

Ik hou van mijn kinderen,
maar hou ook van de voldoening die mijn job brengt.

Ik hou van mijn kinderen,
maar ik hou ook van het contact met mijn collega’s.

Maar het meest doorslaggevende; ik heb het gevoel dat ik een leukere moeder ben wanneer ik mag werken. Ik heb niet meteen de meest stresserende job, wat ervoor zorgt dat ik voldaan thuiskom en me volop kan geven bij de kinderen.

Mijn kinderen zijn gelukkig

Dat is zeker, mijn kinderen gaan dolgraag naar het kinderdagverblijf. Ons kinderdagverblijf is gestructureerd, de kinderen krijgen er gezond, vers en lekker eten, de opvoedsters zijn vrolijk en zeg nu zelf; je kunt nog zo’n leuke ouder zijn, maar van een zaal vol leeftijdsgenoten en een oneindige hoeveelheid speelgoed verlies je het altijd.

In the end willen we allemaal het beste voor onze kinderen. We streven naar een gelukkig gezin, en goede opvoeding, voldoende financiën en tijd voor elkaar.

Voor alle duidelijkheid er is geen juist of fout in deze kwestie, iedereen kiest voor zichzelf wat best aansluit bij zijn of haar situatie of gevoel.

werkende moeder - all mothers are working mothers

Ben jij een thuisblijfmoeder of werkende moeder? Hoe ondervind jij je huidige situatie en zou je soms (al is het maar even) willen wisselen met een ander? Ik ben benieuwd! 


 Like what you read?

Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram 


12 Comments

 1. ik vind het juist goed dat je gewoon werkt, ik bedoel waarom niet? Het geeft jou voldoening! zolang je nog genoeg leuke dingen met je kinderen kan doen is het prima toch? 🙂

 2. Ik ben fulltime thuis gebleven bij de kinderen, en nu werk ik vanuit huis. Dat is helemaal ideaal, want zo kan ik er én voor hen zijn en ons inkomen aanvullen.

  • En lukt dat goed?
   Ik zou dat persoonlijk nóg moeilijker vinden. Soms haal ik wat werk in van thuis uit en kan ik me erg moeilijk concentreren. Iets wat oorspronkelijk 1u duurt, duurt plots dubbel tot driedubbel zo lang ;-). Net omdat de kinderen dan veel aandacht van je vragen.

 3. Snap ik volledig, als je job je voldoening geeft, waarom zou je er dan mee stoppen. Je kinderen zien er supergelukkig uit op je foto’s dus dat klopt zeker 🙂 het is ook zeker goed voor hun ontwikkeling om met andere kindjes te leren spelen en omgaan, speelgoed delen…Hier ook niets dan lof over de creche, mijn zoontje is nu 19 maanden, gaat drie dagen in de week, 1 dag in de week komt mijn moeder oppassen en ik ben zelf op donderdag thuis voor hem.

  Ik vind vier/vijfde werken voor mij ideaal…ik ben s avonds meestal maar rond 18u thuis en ik heb dan soms het gevoel dat het teveel ‘rush’ is s avonds en de donderdag is echt zo’n relaxt dagje…om samen dingen te doen en wat rustiger te ontbijten enzo.

  Soms s avonds ook problemen dat de kindjes te moe zijn bv en dat je dan nog moet koken? Soms tips :-)? Jij hebt er twee, knap hoor, ik vind soms 1 kindje al een beetje lastig s avonds.

  • Klopt! Ik zie inderdaad ook de voordelen van een kinderdagverblijf. Al moet je natuurlijk de luxe hebben dat je een kinderdagverblijf hebt dat je 100% kan vertrouwen.

   Ik maak vaak maaltijden de dag op voorhand. De kinderen gaan rond 19u30 slapen en dan bereid ik op mn gemak een quiche, maak ik verse soep, of spaghettisaus. Die hoef ik de avond zelf enkel op te warmen en we kunnen meteen aan tafel. Scheelt me veel stress!

 4. Ieder moet inderdaad voor zichzelf uitmaken wat het best is voor jezelf/gezin. Hier ben ik heel recent (sinds deze maand) 4/5e aan het werken (ouderschapsverlof). Omdat de oudste nu naar school gaat, en dan kan ik toch één dag in de week zelf hem naar school doen en gaan halen en dan nog een namiddagje samen doorbrengen :). Ik wou mijn ouderschapsverlof eigenlijk nog wat langer uitstellen (tot ze beide naar school gaan), maar ik kan plots zo verteerd raken door schuldgevoelens als een fulltime werkende moeder. En dit terwijl de kinderen perfect gelukkig zijn zo hoor :D. Het is maar het gedacht 🙂

 5. Net als jij ben ik een werkende moeder, ik haal voldoening uit het werk… ik heb het idee dat ik een betere en fijnere moeder ben omdat ik ook werk en andere dingen doe naast het moederschap.

  De dagen dat ik bij de meisjes ben zijn fijn, vakanties en vrij zijn ook fijn. Maar willen ruilen met iemand die geen baan buitenshuis heeft, nee, liever niet.

  Denk dat ik ook wel een behoorlijk ‘goede’ situatie heb, ik breng de meisjes zelf naar school en op maandag, woensdag en vrijdag haal ik ze ook weer op. De dinsdag en donderdag haalt oma ze op om twee uurtjes op ze te passen. Ze hebben een continurooster waardoor het qua werk goed in te plannen is.

  Fijn weekend!
  Groetjes,
  Nathalie

 6. Ik kan alleen maar zeggen: groot gelijk. Met name na je zin over dat het jou gewoon een leukere moeder maakt. Je toont mooie eigenschappen als rolmodel zoals ga voor je doelen en kies voor dat wat je gelukkig maakt.
  Hier een parttimer mom van 3 werkdagen (met de stille wens voor 4 😉 )

 7. Hier ook twee full time werkende ouders, maar niet helemaal een vrije keuze. Ik heb een topjob, echt waar, maar ik vind het ongelooflijk zwaar. Het is ver weg (radiostations zijn er helaas niet om de hoek), het is heel vroeg opstaan (elke dag om 5u) en er wordt heel geregeld een weekend doorgetrokken, net als alle feestdagen. Maar het was altijd mijn hobby om op het podium te staan en dat is volledig verdwenen door de kinderen. Mijn job is dus nu een beetje mijn podium (met wat verbeelding toch). De tweede slaapt zo slecht, dat ik 7 maanden nadat ik weer aan de slag ging (na bijna 6 maanden thuis) toch echt wel op mijn tandvlees zit. Ik zou heel graag minder werken, maar in deze job is het alles of niets. En dat is voor mijn lief ook zo, ouderschapsverlof is daar uitgesloten. We ploeteren een beetje, maar ik voorzie meer zon als de jongste eindelijk wat slaapt en ik niet meer hoef te overleven op een uur of vier slaap per dag…*geeuw*. Fijn voor jou wel, iedereen moet inderdaad doen wat best ie best vindt. Maar ik vrees dat niet iedereen in de mogelijkheid is om echt zijn/haar hart te volgen…

 8. Wow respect hoor! Ik ben een werkende moeder, die 4 dagen werkt, voor het eerst dit jaar overigens (altijd 3 gewerkt). En ik merk nu na een paar schoolweken al dat ik dit echt te veel vind. Voor mij is de balans werk-prive nu zoek. Ik maak lange dagen (vroeg weg als kids nog in bed liggen en kom thuis half uurtje/uurtje voor ze gaan slapen) en heb het gevoel dat ik nu wel veel van ze mis. Plus dat mijn kinderen er ook heftig op reageren, dus ik vind het knap dat het jou wel lukt! Ik hoop zsm terug te gaan naar 3 dagen in elk geval.

 9. Ik vind het goed dat je fulltime werkt. Als het jou gelukkig maakt, merken je kinderen dat ook. Jij bent er een vrolijke moeder door en daardoor zijn je kinderen ook weer vrolijk. Ik vind dat iedereen dat voor zich moet weten en we eens op moeten houden met elkaar veroordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.