When karma’s a bitch – in IKEA

Ken je dat? Zo’n dag waar letterlijk alles misloopt? Zo’n dag had ik zaterdag.

Zaterdag besloten we namelijk om met het gezin naar IKEA te trekken. We vertrokken rond 11u en terwijl we ons een weg banen door de Gentse wegenwerken constateer ik dat we de luiertas vergeten zijn. Terugkeren was niet meteen een optie, dus we stopten bij de supermarkt om luiers en vochtige doekjes te kopen.

Rond 11u30 rijden we de parking op en lopen rechtstreeks naar de restaurant. Ideaal, nu kunnen we voor de middagdrukte onze köttbullar (aka. Zweedse balletjes) degusteren. Voor Alixe hadden we een knijpzakje met fruit mee en Jules genoot van zijn kindermenu.

Het middageten was de hel.

Alixe had geen zin in fruit, snokte continu aan onze plateau in de hoop een friet te versieren en krijste de boel bijeen wanneer zij diezelfde friet niet kreeg.

Gelukkig had ik nog een zakje fruitbolletjes in mn handtas waarmee ik haar stil kreeg. Een zakje met honeypops-achtige luchtballetjes zonder smaak. Ik gaf haar bolletje per bolletje om het smossen te beperken. Tot ze plots het zakje te pakken kreeg en ik de volledige inhoud over de grond zag rollen.

Onze barmhartige zoon wou ons te hulp schieten door het zakje uit Alixe haar handen te trekken en stootte hierbij zijn volledige appelsap omver. Ik moet er geen tekening bijmaken hé?

Ik wou zo snel mogelijk de plaats verlaten. Met rode kaken en een honderdtal servetten probeerden we appelsap op te dweilen en fruitbolletjes te verzamelen. Terwijl we ons boeltje pakten, stond een koppel met kind ons aan te kijken “Gaan jullie weg? Mogen wij hier zitten?”. Doe maar, it’s all yours!

Licht gefrustreerd plaatsen we onze dienbladen op de loopband en zien ze in de tunnel der afwas verdwijnen. Tot plots… Matthijs zijn bankkaart op het dienblad ziet liggen. Flexibel als hij is, duikt hij halvelings de tunnel in, grijpt het dienblad vast en trekt het tegen de stroom terug. OEF! Dat was nipt!

Alsof het niet erger kon: kakabroek

Ik hijs Alixe uit haar stoel en ruik meteen dat ze prijs heeft. Gelukkig had ik luiers en doekjes gekocht, dus we begeven ons naar de verversruime. Ik leg Alixe op het kussen en zie meteen dat de luier uitgelopen is. Haar romper zat onder de ***.

Terwijl ik altijd als een muilezel met die luiertas loop te sleuren, heb ik hem vandaag niet bij. NET NU ik geen reservekleren bijheb besluit mijn dochter zichzelf onder te ***-en. Ik smijt de romper meteen in de vuilbak en probeer haar zoveel mogelijk te verfrissen. Om ons van erger te behoeden besluit ik haar propere kleertjes op een veilige plaats te leggen. Bij gebrek aan tafel, leg ik de kleertjes in de wasbak. GEEN GOED PLAN.

Oja, het kan nóg erger

De kraan werd geactiveerd door een soort sensor. Ja …dat dus… het water liep en in een reflex greep ik haar kleren uit de wasbak. Haar T-shirt was ondertussen doorweekt, haar gillet had een natte mauw maar haar broek bleef gelukkig droog.

Ik trok haar de broek aan, probeerde haar zoveel mogelijk te bedekken met de gillet (aangezien ze geen romper aanhad, kon ik haar moeilijk in bloot bovenlijfje mee naar buiten nemen). Ik stormde vol zelfmedelijden de verversruimte uit en beval Jules zn trui uit te doen, zodat Alixe toch IETS van kleren aanhad.

Matthijs kon zich niet langer bedwingen en gierde het uit, terwijl een overvol IKEA-restaurant ons vragend aankeek “wat is daar zo grappig en waarom heeft die baby geen kleren aan?!”.

Logischerwijs, ging me meteen huiswaarts.

– Schaamlijk

gif karma's a bitch

7 Comments

  1. Oh my God, wat een nachtmerrie. Maar zo beeldend omschreven dat ik niet meer bijkwam van het lachen. Dat kunnen jullie later ook: de tijd heelt alle wonden!

    • Haha ja, we stonden op het moment zelf al te gieren van het lachen. Toen we allemaal in de auto zaten hebben we eerst 5min zitten aflachen

  2. haha weer een post om luidop mee te lachen. Al kan ik mij voorstellen dat je op dat moment niet kunt lachen. Wet van murphy zeker 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.