Wordt 2018 het jaar van de grote veranderingen?

20424243_10155123721639051_2377908818319292169_o

Enkele weken geleden beantwoorde ik voor collega-blogger Sabrina een korte vragenlijst omtrent de eindejaarsperiode. Het interview staat ondertussen online en kan je hier nalezen. Er was één vraag die bleef nazinderen: “Wordt 2018 het jaar van de grote verandering?”

Plots kwam de seut in mij naar boven. “Nee.” Antwoorde ik. Dat 2018 vooral een rustig jaar mag worden. Geen grote uitdagingen en stress, maar vooral genieten en ont-moeten (snaptem?).

De afgelopen jaren waren op zijn minst gezegd: hectisch. We hebben twee kinderen op de wereld gezet, deze blog laten uitgroeien tot een officieel bedrijf(je) en last but not least: een huis gekocht. Grootse dingen, me dunkt. En hoewel ik van nature een ambitieuze vrouw ben, mag het even stabiliseren.

De teugels lossen

Mijn kinderen ontdekken hun zelfstandigheid: ze gaan zelf naar het toilet, smeren zonder hulp hun boterham en slapen de nacht door. Het zogenaamde zorgende karakter heeft plaats gemaakt voor ‘opvoeden’. Beleefdheid, ethiek en respect, om zo maar iets te zeggen. Het opleggen van waarden en normen, maar dan op niveau van een vierjarige.

Het spreekt voor zich dat het zorgende karakter aanwezig blijft. Nee, mijn kinderen worden niet aan hun lot overgelaten. Tegelijk kan ik de teugels lossen en hoef ik niet continu hun hand vast te houden. Die ruimte en rust had ik nodig om terug goesting te krijgen.

Goesting om te genieten

Goesting om terug buiten te komen. Om even zorgeloos alle tijd te nemen en een dagje te shoppen, goesting om vrienden uit te nodigen en te genieten van uitgebreid diner. Omdat het kan. Goesting om op reis te gaan en mijn kinderen een stuk van de wereld te laten zien.

U ziet het: geen grote veranderingen, maar wel lekker a l’aise. Wat minstens even belangrijk is.


Q. Wordt 2018 bij u het jaar van de grote veranderingen?


 Like what you read?
Volg me 
Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram


8 Comments

  1. Awel – hier nog zo’n seut!
    Ik wil wel verandering, maar terug naar ‘gewoon’ meer thuis zijn en ‘samen’ zijn!
    Want dat ‘samen’ zijn heb ik de voorbije twee jaar te veel moeten missen en ik ben het eerlijk gezegd een beetje (heel veel) beu!

    Op een rustig ‘samen’ jaar in 2018!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.