De beste en vreemdste zoektermen van 2016

SEO zoekwoorden

Even tussendoor: We zijn officieel december en het jaareinde is in zicht. Het uitgelezen moment om jullie een blik achter de schermen te geven op deze blog. Vandaag deel ik met jullie een overzicht van de meest gelezen artikel in 2016, alsook de best scorende en vreemdste zoektermen die naar deze website verwezen.

Best scorende zoektermen in 2016

Hoewel de overgrote meerderheid van de zoektermen afgeschermd worden onder de noemer ‘not provided’ of ‘not set’, krijg ik toch maandelijks een interessant overzicht met zoekwoorden die naar mijn blog doorverwijzen.

 1. Ester Depret
  Met stip op nummer één (én correct geschreven, goed zo!)
 2. Primark Gent
  Ook vorig jaar stond deze zoekterm in de top 3. Ik was namelijk aanwezig op de pers opening van de Primark in Gent in augustus 2015. Alvorens ik mijn shoplog online smeet, schreef een opiniestuk over Primark en de vele kritiek die ze ontvangen. Een stuk dat bovendien door verschillende collegabloggers gedeeld werd. Waarvoor dank!
 3. Dinopark Middelkerke
  In april bezochten we met de kinderen het gloednieuwe dinopark in Middelkerke. Een eenvoudige en eerlijke review die ik tussen de soep en patatten schreef, maar enorm veel gelezen wordt.
 4. Badspeelgoed schoonmaken
  How I can relate, vorige week nog smeet ik de helft van de badspeelgoedmand weg omdat schimmel tevoorschijn kwam. Ik schreef (ondertussen bijna 2 jaar geleden) een artikel in samenwerking met Nuby. In dat artikel deelde ik tips&tricks mbt badspeelgoed. Een artikel dat 2 jaar na datum dagelijks nog tientallen bezoekers trekt via Google.
 5. Appeltaart met pudding
  Vorig jaar schreef ik een heerlijk en supersimpel appeltaartrecept en het werd niet meer of minder gelezen dan een ander kinderrecept. Maar dit najaar is het aan een ware heropleving bezig. Met alle mogelijk zoekcombinaties komen bezoekers via Google op dit artikel terecht. In totaal trok het artikel al meer dan 2000 bezoekers, en in november alleen werd het meer dan 500 keer gelezen! Huh?!

Vreemde zoektermen

Uit het zoekwoorden-overzichtje kan ik afleiden dat de meeste internetgebruikers vrij korte, to-the-point zoektermen gebruiken. Al heb je soms een enkeling die nogal vreemde bijna letterlijke  zoekopdrachten doorgeeft.

 1. Helup
  ha-ha. Oké dan.
 2. wat zal ik eens doen voor lunch
  Ja inderdaad. Vraag van de dag: wat zal ik eens doen voor lunch.
 3. ik vind niet alles in de Colruyt
  Oei, zonde
 4. solden op huisstofmijt
  Ahzo, u wilt een huisstofmijt kopen? Ergens? Met korting?

De best gelezen artikels in 2016

En om af te sluiten presenteer ik u de best gelezen artikels van 2016.
De artikels lopen ietwat gelijk met de best scorende zoektermen. Op zich geen vreemde tendens gezien het meeste verkeer binnenkomt via zoekmachines.

 1. Shoplog Kinderkledij: Primark Gent
 2. Snelle, gemakkelijke én lekkere appeltaart
 3. Koken voor kinderen: Hartige groentenmuffins
 4. Badspeelgoed: Tips & Tricks
 5. Degoutant, die Fristi
 6. Met kids naar zee: het nut van een verdwaalbandje
 7. Wat bewaar ik voor later? De herinneringsdoos
 8. Geen fietskar of bakfiets, wél een longtail cargobike
 9. Het leed dat Teejel heet
 10. Wij bezochten het dinopark in Middelkerke

Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *