1 september, naar de eerste kleuterklas! #upgrade

eerste school van kleuter op 1 september

1 september, terug naar school!

1 september stond voor velen met stip in de agenda en vandaag was het (eindelijk) zover. We stonden met z’n allen te zwaaien aan de schoolpoort. Mijn tijdlijn werd bedolven onder foto’s, statussen en zelfs filmpjes van fiere ouders. No offense, trouwens. Ook ik ben zo’n moeder die de eerste schooldag van zoonlief persé op beeld wou vastleggen. Met een thumbs up, brede glimlach en nieuwe rugzak vertrokken we richting schoolpoort.

Elke jaar opnieuw is die eerste schooldag iets speciaal. Zie het als een upgrade. Jules ruilde de peuterklas voor de kleuterklas, en mocht vandaag zijn nieuwe juf en vriendjes weerzien.

Rugzak voor kleuter of peuter met auto's (merk: Kangourou)

Enthousiast, ietwat onder de indruk stapte hij de nieuwe klas binnen. Een nieuw lokaal in een vertrouwd gebouw. Het lokaal van ‘de grote kindjes’ werd nu zijn klas. Hij zag nieuwe gezichten, oude bekenden, en vooral veel tranen. Even twijfelde hij om mee te doen, maar herpakte zich snel. “Ik ben groot”, zag je hem denken en zonder morren nam hij plaats in de kring. Ik werd er zowaar emotioneel van, maar liet het geenszins merken. De krop in mijn keel werd weggeslikt en breed zwaaiend verliet ik de klas. “Tot straks, Jules! Doet da goed eh!”

En terwijl ik dit blogje typ, tel ik ongeduldig af naar 15u50. Het moment waarop ik Jules opnieuw mag afhalen aan de schoolpoort. Ik ben benieuwd hoe zijn eerste dag in de nieuwe klas verlopen is.

Rugzak voor kleuter of peuter met auto's (merk: Kangourou)


Q: Laat je me ook even weten hoe de eerste schooldag bij jullie verlopen is? Ik ben benieuwd!


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

8 Comments

  • Jep, starten om 8u30 en eindigen op 15u50 (om 15u10 op vrijdags).
   Sowieso kunnen we hem om 15u50 zelden ophalen. Meestal verblijft hij (ook woensdag en vrijdag) tot 17u00 in de opvang.

   Alixe mag op 1 feb instappen. Ze kijkt er enorm naar uit!
   (Vandaag was’t groot verdriet als ze haar broer moest achterlaten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.