4 heerlijke bereidingen met appels van de appelpluk

Herfstactiviteit met kinderen: zelf appels plukken op een appelpluk

4 heerlijke bereidingen met  appels van de appelpluk

Elk jaar opnieuw, bij aanvang van de herfst trekken we onze laarzen aan en gaan we met de kinderen appels plukken. Enerzijds omdat het een erg leuk en leerrijk herfstactiviteit is, anderzijds omdat de plukverse appels verdomd lekker zijn. Hieronder vind je de vier gerechten die ik standaard bereid met de verse appels van de appelpluk (ook ideaal ook geblutste en minder mooie appels te verwerken!).

1. Appelmoes

Naar jaarlijkse traditie wordt een groot deel van de appels meteen verwerkt tot appelmoes. Een simpele bereiding waarbij de kinderen gemakkelijk kunnen meehelpen. Wij maken altijd een grote hoeveelheid appelmoes om deze dan per portie in  te vriezen. Op die manier kan je de winter gemakkelijk overbruggen.

Klikkerdeklik: mijn recept voor appelmoes

recepten met appels van appelpluk: zelf appelmoes maken met kinderen


2. Appelflappen

Een deel van de appelmoes wordt ingevroren en een ander deel doet dienst als heerlijke vulling van appelflappen. Belangrijk hierbij is dat je de appelmoes eerst goed laat afkoelen voor je ze verwerkt met het bladerdeeg. Als je warme appelmoes gebruikt bestaat de kans dat je deeg barst bij het afbakken.

Klikkerdeklik: recept voor appelflappen

Recept: Zelf appelflappen maken met verse appelmoes van de appelpluk


3. Appeltaart

Mmmm, appeltaart! Met twee kleuters in huis die continu ZELUFDOEN scanderen, kies ik liever voor the easy way. Alszijnde kant-en-klaar kruimeldeeg en puddingpoeder. Wees vooral vrij om zelf de moeilijkheidsgraad te bepalen. Wie wil, kan/mag gerust zijn kruimeldeeg of banketbakkersroom zelf bereiden.

Klikkerdeklik: mijn recept voor appeltaart

gemakkelijke appeltaart met kruimeldeeg en pudding

4. Appelcrumble

Super simpel en lekker, en een ideale recept om die geblutste appels in te verwerken. Appelcrumble bereid je in amper een kwartiertje, en is één van die simpele gerechtjes waarbij kinderen erg gemakkelijk kunnen helpen!

Het recept dat mijn zoontje gebruikt om zijn heerlijke appelcrumble te bereiden typte ik uit, en ik nodig je uit het uit te proberen.

koken met kinderen: appelcrumble

Q: Wat is jouw favoriete gerecht met verse appels? Ik heb hier nog zo’n 30kg appels liggen, dus let me know!


3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.