30 weken zwanger: tijd om wat to do’s af te vinken.

30 weken zwanger

Ik ben morgen 30 weken zwanger van ons derde kindje. Hoewel we nog zo’n 10 weken te gaan hebben, voelt het toch een beetje alsof de eindsprint is ingezet. Die laatste zwangerschapsweken gaan voor velen tergend traag voorbij, maar hier vliegt de tijd.

Op dit moment genieten we met het gezin van een deugddoende kerstvakantie, en dat was broodnodig. Ik ben namelijk met mijn 7 maanden zwangerschap nog fulltime aan het werk en zou dat graag tot de bevalling blijven doen. Al voel ik dat het veel van m’n lichaam vraagt. Op tijd en stond een rustpauze lijkt me in deze situatie dus geen overbodige luxe.

De verlofperiode werd vooral gebruikt om een aantal to do’s van ’t lijstje te schrappen. Het geboortekaartje is eindelijk af (woopwoop), en hiermee werd het startschot gegeven om wat uit te werken qua geboortegeschenkjes, alsook het samenstellen van de adressenlijst en de aankoop van postzegels (vanaf 1 januari worden die namelijk opnieuw een beetje duurder). Tot slot gingen we lang het stadhuis voor een officiële erkenning van ons nog ongeboren kind (nog steeds niet getrouwd, nee).

De komende dagen werken we onze online geboortelijst verder af en wordt de eerste lading kleertjes gewassen. U ziet, de vrije tijd wordt nuttig besteed.

’T is uiteraard een domper dat we de feestdagen dit jaar beperkt vierden, maar ik probeer er tegelijk de voordelen van in te zien. Dat lukt best goed! Geen stress of mental breakdown in de zoektocht naar een feestelijke zwangerschapsoutfit, bijvoorbeeld. Kerst vierde ik in m’n comfy onesie, en mijn gezwollen voeten zijn blij dat ze deze periode grotendeels in pantoffels doorbrengen. Also: voor ’t eerst in jaren zal ik nieuwjaarsdag zonder mottige kater doorbrengen. Ik wil maar zeggen: elk nadeel heeft z’n voordeel. Of heb ik, 30 weken zwanger zijnde, gewoon gemakkelijk spreken?

De eindejaarsperiode met een overdaad aan ovenhapjes, kinderchampagne, cadeautjes, melige kerstfilms en de mensen die ik het liefst rond mij heb: mijn gezin. Ik zie dat eerlijk gezegd wel zitten.

One Comment

  1. Mooie foto!
    Hier zijn we ook kaartjes en geboortecadeautjes aan het uitzoeken.
    Alhoewel ik dat laatste heel moeilijk vind door waarschijnlijk het beperkte bezoek. Hoe pakken jullie dat aan?
    Veel succes nog!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.