5x bère dingen om te doen in Oostende

leuke activiteiten en tips met kinderen aan zee (Oostende)

Volgende week start de jeugd met een welverdiende zomervakantie. Gedurende acht weken is het je taak als ouder om de kinderen bezig te houden (al kan een gezonde dosis verveling geen kwaad, hoor). Je hoeft trouwens niet persé een verre reis te maken om het gezellig te houden. Ook dicht bij huis is er vanalles te beleven. Wij trekken regelmatig naar de Koningin der Badsteden: Oostende. Meer zelfs, met ouders én schoonouders ter plaatste is Oostende onze tweede thuis.

Wat is er zoal te doen in Oostende?

Het strand. D’uh.

krabben zoeken aan zee in OostendeBen je in Oostende, dan vertoef je uiteraard aan zee. Strandkastelen bouwen, vliegeren, pootje baden, krabben zoeken, …

Tip van de local: Op een mooie zomerdag kan het op het strand van Oostende erg druk worden. Allesbehalve gezellig en bovendien kunnen kinderen er ook snel verloren lopen. Ontsnap aan de toeristen en zoek een rustiger plekje op nabij Oosteroever (Fort Napoleon) of Mariakerke. Vaak kan je de wagen vlakbij parkeren en deel je het strand slechts met een handvol mensen. Heerlijk!


Crossen met Go-cart

Ga je met het hele gezin trappen op de dijk, of kies je een individuele go-cart voor de kleintjes terwijl je zelf van een avondwandeling geniet? Een go-cart is altijd erg leuk om de dag af te sluiten.


Eten bij de De Koekoek

Ga eten waar de locals eten. De Koekoek is een taverne in de activiteiten in Oostende: go cart verhuur Nico Langestraat en zoals de naam al deed vermoeden: je kan er kip eten. Niet meer dan dat. Heerlijke kip aan ’t spit die je met de handen naar binnen werkt. Gemakkelijk en goedkoop met kinderen. Je moet het ervaren om te geloven hoe fantastisch het is. (De liefhebbers kunnen ook mayonaise of appelmoes bijvragen.)


Zand- en waterpret op het Zeeheldenplein

kinderen spelen bij fontein op zeeheldenplein oostendeWie geen fan is van het zeewater, maar toch verfrissing wilt opzoeken, kan zich wagen aan een spelletje met de fonteinen op het Zeeheldenplein. Laat de kinderen verrassen door het opspuitende water. Gegiechel en plezier gegarandeerd. Naar jaarlijkse gewoonte kan je op het strand vlakbij het plein gaan kijken naar het zandsculpturen festival. Dit jaar volledig is het thema van Disneyland’s 25ste verjaardag!


Maar wat als het regent?

Hoewel elke kustbewoner je van het tegendeel zal proberen overtuigen, ook aan zee kan het al eens mottig weer zijn. Gelukkig heb je ook bij wind of regen leuke activiteiten in onze badsteden. Bekijk zeker eens de agenda’s van het Kursaal of de Grote Post voor binnenactiviteiten met kinderen. Je kan er o.a. theatershows of optredens meepikken. O.a. K3, Bumba en Kapitein Winokio stonden er al op het podium. Elke zomervakantie is er in het Kursaal bovendien een leuke expo voor de jeugd. Vorig jaar gingen we naar de dino’s kijken en dit jaar heeft 3D World Magic & Fun vrijspel. De tentoonstelling loopt de hele vakantie en laat je kinderen kennismaken met de mogelijkheden van 3D. Hou zaterdag 24/6 zeker m’n Instagramstories in de gaten voor enkele teasers.

strandactiviteiten om te doen in Oostende / Mariakerke


Q. Ga jij deze zomer naar zee?


One Comment

  1. bère! Twee jaar geleden bezochten we fort napoleon en daar vlakbij is een gigantische speeltuin ook waar geen kat op te bespeuren was 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.