Het aftellen is begonnen!

DIY aftelkalender voor verjaardag

Volgende week zaterdag viert Jules zijn vierde verjaardag! Vier jaar, begod. Elk jaar opnieuw besef ik eens te meer: dat het verdikke veel te snel gaat. Ik weet heus wel dat ze niet eeuwig klein blijven, maar damn.. die vier jaar zijn voorbij gevlogen!

Vier jaar geleden werd ik voor het eerst moeder. Het kleine hoopje baby dat toen ter wereld kwam is ondertussen opgegroeid tot een eigenwijze kleuter. Een kleuter met een heftig karakter, maar tegelijk een erg gevoelig kereltje.

Een hoogstpersoonlijke aftelkalender

Omdat Jules door vrienden en familie regelmatig wordt aangesproken op ’t feit dat het bijna zijn verjaardag is, hebben we naar aanloop van zijn grote dag een aftelkalender gemaakt. De kleuter heeft nog maar weinig tijdsbesef en kan maar moeilijk plaatsen wat ‘volgende week’ is. Hierdoor worden we dagelijks geconfronteerd met dezelfde vraag “Is het vandaag al mijn verjaardag? Nee? Morgen dan?”. Het visuele aspect van de aftelkalender helpt hem te verstaan hoe lang het nog duurt tot zijn verjaardag.

Daarenboven is het aftellen naar het hoogtepunt van ’t jaar ontzettend leuk om te doen. (Zelfs volwassenen gebruiken een applicatie op hun smartphone om af te tellen naar hun langverwachte vakantie.) Het kind heeft geen smartphone, dus werken we via de old fashion way. Met pen en papier maakten Matthijs en ik een hoogstpersoonlijke aftelkalender. Adhv een tekening krijgt Jules te zien wat er die dag zal gebeuren. Vandaag, bijvoorbeeld, mocht hij een groot zandkasteel maken op het strand en morgen gaan we zeilen!

De schooldagen zijn tot nu toe nog blanco, maar worden ook snel ingevuld door iets leuk. Een bord spaghetti met keiveel kaas, om maar iets te zeggen.

DIY aftelkalender voor verjaardag


Nee, ik ben geen tekenwonder en jawel, jij kan het ook. Men neme een tablet en wit blad papier. Vervolgens kies je met de tablet een gewenste afbeelding op ’t internet en je legt het blad papier op je scherm. Nu hoef je enkel nog de lijntjes te volgen. Easy!


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.