After Summer Beach Clean Up! U komt toch ook?!

Ecover After Summer Beach Clean Up
beach clean up - opruimactie ecover

Zowel mijn vriend als ik groeiden op in Oostende, maar bleven na onze studies plakken in Gent. Al is het geen geheim dat we nog quasi wekelijks aan onze Belgische kust te vinden zijn. In juli logeerden we een week in een appartement op de dijk, vlakbij het Casino van Oostende. Elke ochtend was het heerlijk wakker worden met fantastisch zeezicht. Al viel het me op dat vroeg in de ochtend al verschillende personen van de stadsdienst druk in de weer waren om dijk en strand proper te maken. Klaar om de volgende lading toeristen te ontvangen.

Opruimacties

Afval op het strand is heus niet enkel afkomstig van dagjestoeristen die er hun koelbox komen ledigen. Het grootste deel is afval dat via kanalen en rivieren in onze zee terecht komt, om vervolgens (als ze geluk hebben althans) op ons strand te belanden.

Elke zomer zijn er verschillende initiatieven die opruimacties aan onze Belgische kust organiseren. Zo kan je binnenkort op zaterdag 2 september in Blankenberge het strand ruimen tijdens de After Summer Beach Clean Up van Ecover. Zeker een interessant activiteit waarbij kinderen kunnen helpen. Bovendien kan je hen op die manier bewust maken van de gevolgen wanneer afval in zee belandt.

ecover after summer beach cleanup - opruimactie strand blankenberge

Meer dan dat

Ecover is dé pionier in ecologische schoonmaakmiddelen en heeft als missie om mensen te inspireren om op een betere manier om te gaan met onze natuur. Logischerwijs kiezen ze voor natuurlijke ingrediënten en biologisch afbreekbare producten, maar het merk gaat nog een stuk verder. Zo werken ze o.a. samen met Plastic Whale, een bedrijf dat in kanalen en havens actief gaat ‘vissen’ op plastic. Het drijfplastic dat ze op deze manier verzamelen wordt gerecycleerd en gebruikt voor de vervaardiging van nieuwe verpakkingen voor Ecover producten.

Praktische info


Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.