Ik zoek dringend een goede babysit, waar kan ik terecht?

zoektocht goede babysit Ik zoek dringend een goede babysit, waar kan ik terecht?

Ik herinner me nog goed, toen ik zo’n 12 jaar geleden als babysit aan de slag ging, was het via de gezinsbond te doen. Je schreef je in en de bond bracht je in contact met enthousiaste gezinnen.

Platformen die ouders helpen met het vinden van een geschikte oppas, schieten als paddenstoelen uit de grond. Wie als zestienjarige aan de slag wil als babysit heeft mogelijkheden zat, zo blijkt. Al kan die wildgroei van applicaties en platformen er ook voor zorgen dat je door het bos de bomen niet meer ziet.

Ik kwam in contact met Justine den Hartog, van Babysits.be, en zij vertelde me waarop je moet letten bij het kiezen van een goede babysit, en hoe een platform je hierbij kan helpen.

#1 Er is een wildgroei aan allerhande platformen om ouders en oppassers in contact te brengen. Wat maakt het ene platform beter dan het andere?

Er zijn inderdaad tegenwoordig veel platformen, echter zijn er verschillen in diensten die ze bieden. Zo zijn er websites die een bredere focus hebben en een platform voor meerdere diensten dan alleen babysitten aanbieden. Verder zijn er ook verschillen in (het gebruiken van) de website, bijvoorbeeld de zoekfilters, bericht systemen en natuurlijk kosten. Wat het ene platform beter maakt dan het andere zal daarom ook deels aan de individuele gebruiker liggen. Maar wat volgens mij belangrijk is voor een goed babysit platform, is de veiligheid en betrouwbaarheid van de website en/of app, het gaat tenslotte om kinderen!

#2 Is dat iets waar jullie met babysits.be op inzetten?

Bij Babysits zijn we er zeker op gefocused ons platform zo veilig en betrouwbaar mogelijk te maken. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat de contactgegevens van gebruikers niet online staan of gedeeld worden en bieden wij een beveiligd berichtenservice aan. Verder herkennen we ook de toegevoegde waarde dat een review of referentie kan hebben in het kiezen van een babysitter, daarom kunnen gebruikers reviews voor elkaar achterlaten. Deze reviews kunnen niet geplaatst worden door iemand die niet contact heeft gehad met de gebruiker en kunnen niet meer verwijderd worden als ze eenmaal geplaatst zijn. Dit geeft dus een realistisch beeld van zowel de babysitters en als de ouders op het platform.

#3 Hoe kunnen jullie nagaan dat zowel ouders als oppassers te vertrouwen zijn? Worden beide partijen op voorhand gescreend?

Zelf screenen wij niet één voor één onze gebruikers, wel controleren we regelmatig op ongewenst inhoud en hebben we een aantal maatregelingen genomen om een betrouwbare community te creëren.

Zowel ouders als babysitters kunnen hun identiteit verifiëren via hun e-mail, telefoon en verschillende social media accounts. We geven op elk profiel aan welke informatie reeds geverifieerd is. Het verifiëren van verschillende informatie levert de gebruikers ‘badges’ op, waarmee ze hoger in de zoekresultaten belanden. Dit betekent dus dat de gebruikers die je het eerst tegen komt het meest geverifieerd zijn en dus meestal meer betrouwbaar zijn.

Onbetrouwbare gebruikers worden onmiddellijk geblokkeerd. Mocht het toch zo zijn dat een gebruiker iemand verdacht tegenkomt op het platform, dan moedigen wij ze natuurlijk aan om dat aan ons te melden. We zullen gelijk de toepasselijke maatregelen nemen!

#4 Iemand op je kind (a.k.a. dierbaarste bezit) laten passen is niet voor iedereen evident. Waarop moeten ouders letten als ze een babysit selecteren?

Belangrijk is of er een klik is tussen je kind en de babysitter, ze moeten nu eenmaal best wat tijd samen doorbrengen en jij moet ze met een gerust hart kunnen achterlaten. Wij stellen voor om voor de eerste babysit afspraak al een keer samen af te spreken. Ga samen bijvoorbeeld een kopje koffie drinken. Dit geeft je de kans om een beter beeld van de babysitter te krijgen maar ook om duidelijke afspraken te maken. Neem zeker ook je kinderen mee en zie hoe de babysitter met hun omgaat. Zo zie je niet alleen of ze het goed met elkaar kunnen vinden, maar zal het je ook een gerust en vertrouwd gevoel geven als de babysitter daadwerkelijk komt babysitten.

#5 Babysits is ondertussen actief in 21 landen. Merken jullie grote verschillen tussen de landen? Welk land staat het meeste open voor jullie platform?

Interessante vraag! Tot nu toe staan alle landen open voor ons platform, waarschijnlijk is dit omdat steeds meer van ons leven online gepland en geregeld wordt. Wel zijn er verschillen tussen de 21 landen, zeker omdat we in sommige landen al wat langer actief zijn. We zijn oorspronkelijk een Nederlands bedrijf, dit is daarom ook onze grootste community. Tegelijkertijd zijn we de grootste babysitting platform in België en doen we het ook goed in bijvoorbeeld Nieuw Zeeland.

Verschillen tussen de 21 landen komen vooral terug door de gebruikers uit deze landen. Zo hebben we laatst bijvoorbeeld gekeken naar de gemiddelde uurtarieven in de landen, daar zie je wel wat prijsverschillen. Het gemiddelde uurtarief in België is momenteel 7.40 Euro, dat ligt in Scandinavië en Noord Amerika wel wat hoger. In Zweden wordt er gemiddeld 9.27 Euro betaald en in de Verenigde Staten 9.34 Euro. In Zwitserland is dit zelfs 15.34 per uur! Ik moet hier wel bijzeggen dat de gebruikers van ons platform onderlinge afspraken maken en wij verder niet tussen de uurtarieven of betalingen in zitten.

#6 Kiezen ouders zelf het uurtarief waarvoor de babysit komt oppassen, of leggen jullie richtlijnen op?

Wij bieden een platform aan die ouders en babysitters elkaar gemakkelijk laat vinden, maar zitten verder niet tussen de afspraken die gemaakt worden. De gebruikers kunnen op hun profiel aangeven hoeveel ze willen verdienen of betalen en spreken het uurtarief dan onderling af. Wel geven wij het gemiddelde uurtarief van het land weer, om een indicatie te geven van wat ze kunnen verwachten, maar uiteindelijk beslissen ze dit zelf.

#7 Dat een vergelijkbaar organisatie als Sloebersit de boeken sluit, maakt jullie dat ongerust?

Eerlijk gezegd niet, tot nu toe loopt alles goed en groeit onze community, we zijn laatst nog uitgebreid naar Japan! Natuurlijk moeten we wel alert blijven en de markt goed volgen. Daarom worden er achter de schermen continue verbeteringen aan het platform gemaakt en doen we ons uiterste best om interessante en relevante informatie en tips aan onze community te bieden.


Lees ook: De Ravotterij, vakantieopvang met beurtrollen


Q. Welke vraag heb jij nog voor een platform als babysits.be?


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.