Bijtje Prik, een gezelschapsspel voor jouw kleuter

Review Bijtje Prik: een gezelschapsspel voor kleuters vanaf 3 jaar

Hoewel ik twee kleuters in huis heb dartelen, komt het slechts zelden voor. Laten we het voorzichtig houden op 1 à 2x per jaar. ’t Zal niet meer dan twee keer per jaar dat ik voldoende moed bijeen raap om me (met veel tegenzin) tot een speelgoedwinkel te begeven. Voor velen is het misschien een vrolijke of nostalgische plek, ikzelf vind het verschrikkelijk.

Die ene keer per jaar ligt doorgaans rond de eindejaarsperiode. Met andere woorden, ik heb het zéér binnenkort aan mijn rekker. Want hoezeer ik me ook probeer voor te bereiden, elk jaar beland ik er opnieuw. In de verrekte speelgoedwinkel.

Overaanbod aan speelgoed

Waarbij je wordt geconfronteerd met een overaanbod aan speelgoed. Eigenlijk weet je zeer goed wat je wilt, maar toch begin je te slenteren. “Dit lijkt me ook wel leuk.” of “What the hell doet dit ding?”. Je doel was om snel-snel door de winkel te crossen, hooguit een kwartier, maar ondertussen zit je al een halfuur binnen en je hebt nog niks.

Bij de keuze van speelgoed zijn er altijd een aantal zaken die ik hoog in’t vaandel draag. Duurzaamheid en prijs zijn daar o.a. twee van. Daarnaast vind ik het uitermate belangrijk dat speelgoed verrijkend is voor een kind. Verrijkend op vlak van fantasie, maar ook qua bijvoorbeeld inzicht en grove motoriek.

Zo schreef ik in november o.a. over ’t nut van houten speelgoed, maar ook over mijn liefde voor het duurzame Playmobil.

Een gezelschapsspel voor kleuters

Review Bijtje Prik: een gezelschapsspel voor kleuters vanaf 3 jaar

Dit jaar wou ik iets nieuws proberen. Ik vroeg me namelijk af of Jules (3,5j) en Alixe (2,5j)  oud genoeg zouden zijn voor een gezelschapsspel. Geen monopoly of lach-je-rijk-toestanden, maar een gezellig doch spannend gezelschapsspel waarmee driejarigen zich amuseren. Super fijn om samen rond te tafel te zitten tijdens die koude winterdagen. Met een mok warme chocomelk erbij is’t compleet!

In samenwerking met Hasbro mochten wij het gezelschapsspel Bijtje Prik uittesten. Het opzet van Bijtje Prik is doodsimpel. Het is de bedoeling dat de kinderen één voor één een honingraatje uit de put nemen. Telkens de bij beweging waarneemt rond zijn put, gaat hij luid zoemen. Ben je niet snel genoeg, dan schiet hij naar voren en pakt je! Met alle hilariteit tot gevolg natuurlijk. Een erg fijn gezelschapsspel voor kleuters, me dunkt!

Review Bijtje Prik: een gezelschapsspel voor kleuters vanaf 3 jaar


21 Comments

 1. Ziet er alvast tof uit. Wil ik hier ook wel eens met de
  Meisjes uitproberen. Wij waren al volop aan het zoeken
  Naar een tof gezeldschapspelletje.
  En hup toen was jouw blog er. .
  Weeral supe geschreven.
  X

 2. Ik neem graag deel …malin en thieben kregen wel al Sint maar de kerstman moet nog langskomen. Domino’s vallen in de smaak maar een echt spel lijkt ook tof.

 3. Wauw wat een leuk spel! Hier doen wij vaak een spelletje maar elke keer wat vinden wat ze alle drie kunnen en leuk vinden is moeilijk. Dit lijkt mij een fantastisch spel met heel veel lach momenten!

 4. Dat ziet er wel heel erg leuk uit. Ik neem graag deel, al was het maar om de concentratie van m’n dochter een beetje te verhogen. Onze 4 jarige is nog heel snel afgeleid en kan wel wat oefening gebruiken. Ideaal met een gezelschapsspel. We probeerden al enkele spelletjes oa. ‘wie is het?’ in de plop versie maar na 5 minuutjes gooit ze alle kaartjes neer en is het spel gedaan.

 5. Hey Ester, ik die graag mee met de wedstrijd, lijkt me een leuk spel 😊 Ps aan de tuutjesboom hangt sinds kort een olifantenketting (don’t ask) met zes tuutjes aan. Het is gelukt 😊

 6. Ik ben heel erg benieuwd naar dit spel ik kende het nog niet maar het lijkt me leuk om later te spelen als mijn neefje groter is.
  Ik doe heel graag mee en ik volg je ook op facebook (lieke van veen)

 7. Wat een leuk spel. Gister kreeg mijn zoon een spel van sinterklaas. Mijn jongste mocht niet meespelen want die was te klein. Dat gezichtje…
  Zou leuk zijn als we ook een spel voor jaar kunnen spelen.

 8. Superleuk!!! Ik doe heel graag mee! Spelletjes spelen met kleuters is zo leuk en ook zo goed voor ze! En nu in de winter is dat helemaal fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.