Koken met kinderen: Brooddoos-inspiratie #1

Passendaele Classic inspiratie kinderen

Inspiratie in voor de brooddoos

2017_0827_05413200-01Woop woop, vrijdag gaat het nieuwe schooljaar van start! De kinderen tellen enthousiast af naar 1 september en zijn nieuwsgierig naar hun nieuwe klas. Incl. nieuw speelgoed, een nieuwe juf en hoogstwaarschijnlijk ook nieuwe vriendjes. Bovendien mogen ze naar jaarlijkse gewoonte het nieuwe jaar inzetten met een nieuwe boekentas en brooddoos. Om het allemaal wat dragelijker te maken, maak ik mezelf dan wijs. Kortom, best een fijne periode voor een kleuter.

Naar aanleiding van het nieuwe schooljaar nam ik de kinderen deze namiddag mee naar de supermarkt. Ze mochten zelf een aantal lekkere ingrediënten kiezen om hun brooddoos te vullen. Van kaasblokjes tot yoghurt, maar ook frambozenconfituur en rijstwafels, het belande allemaal in onze winkelkar.

Wachten tot 1 september zat er voor hen niet in. Eenmaal thuisgekomen gingen ze meteen aan de slag. Samen vulden we enthousiast de brooddozen en als kers op taart mochten ze met hun tweetjes picknicken in de tuin.

Voor wie zelf aan de slag wil

Dit heb je nodig:

  • Satéprikkers
  • Snoeptomaatjes
  • Komkommer
  • Pitloze druiven
  • Kaasblokjes (bvb Passendale Classic)

Bied de kinderen verschillende ingrediënten aan en laat ze zelf hun prikker vullen. De combo kaas en druiven is hier alvast een voltreffer, maar laat ze gerust ook aanvullen met komkommer, snoeptomaatjes, blauwe besjes, stukjes brood, … . Super simpel en lekker!

Ga je voor een echt Pinterest plaatje? Dan kan je met een koekjesvorm leuke figuren uit de kaasblok snijden. Punten voor originaliteit: 10/10 !


Welke kaas kies je?

Onze voorkeur gaat naar een licht verteerbare kaas met laag zoutgehalte. Steeds vaker kiezen we voor Passendale Classic. Een puur Belgische kaas met zachte smaak (ideaal voor kinderen!), rijk aan calcium, lactosevrij en gemiddeld 25% minder zout dan vergelijkbare kazen. Meer lekkere kaasrecepten vind je de website van I Love Cheese!


inspiratie voor gezonde brooddoos kinderen

2017_0827_05290900-01

Dit vinden Jules en Alixe ook lekker:


2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.