Onze bucketlist voor kinderen + eigen ervaringen

bucketlist voor kinderen (peuter en kleuter) + eigen ervaring

Met enige regelmaat duik ik in mijn blogarchief en herlees ik artikels uit de prille beginjaren. Toen ik past startte met bloggen (nog op een gratis WordPress domeinnaam) deed de website vooral dienst als online dagboek. Veelal ging het over de ontwikkeling van baby Jules of mijn zwangerschap van Alixe. Het waren niet meteen taalsterke artikels en ook fotogewijs moest ik nog ontzettend veel leren, maar ’t was allemaal erg persoonlijk en vrijblijvend.

Gisteren stootte ik op een artikel uit 2015. Een blogpost waarbij ik een bucketlist voor kinderen uitschreef. Een erg leuke en haalbare bucketlist, al zeg ik het zelf. ‘Kleine dingen, groot geluk’, want zo gaat dat met kinderen. Het leek me leuk om eens een update te doen waarbij ik diezelfde lijst als basis gebruik, met het grote verschil dat een heleboel zaken ondertussen zijn afgevinkt. Uiteraard werden veel van de afgevinkte punten uitgeschreven op de blog en via de link kan je deze nalezen. Enjoy!

Onze (haalbare) bucketlist voor kinderen

Natuur en dieren

√ Een boom planten (Alixe mocht een boom planten in het geboortebos!)
√ Zwemmen in zee (Zee? De OCEAAN ja! Dat deden we vorig jaar op reis)
√ In (diepe) sneeuw spelen (Dit jaar trokken we naar de slee- en skipiste in Spa)
√ Zeilen (Meermaals zelfs!)
√ Op een boerderij logeren (Jup, 3 dagen en ’t was zaaalig!)
• Eendjes voederen
• Een dier adopteren
• Vliegeren
• In een boomhut logeren
• Paardrijden
• Een hond uitlaten

Waarheen?

• Disneyland
• Samson & Gert Kerstshow
• Reizen met het vliegtuig
√ Reizen met de trein (Done!)
√ Naar de bioscoop (Jules met zijn best vriendinnetje. Hand in hand.)

Vaardigheden

√ Leren fietsen (Toevallig leerde Jules vorige week zonder zijwieltjes fietsen)
√ Leren zwemmen (Min of meer, Jules en Alixe zijn vorige week gestart met zwemlessen)
√ IJsschaatsen! (Met de nodige hulpattributen gingen ze in de kerstperiode het ijs op)

Zelf doen

• Zelf iets kopen en betalen
√ Pizza maken / beleggen (Bijna wekelijks..ahum )
• De auto wassen
• Brood bakken

Varia

√ In een echte brandweerwagen zitten (Vorig jaar op de opendeurdag bij de Gentse brandweer)
√ Zich laten schminken (Meermaals ondertussen, haha!)
• Bij een vriendje logeren
• Logeerpartij in de woonkamer
• Vuurwerk kijken


Q. Wat mag er volgens jou niet ontbreken op een bucketlist voor kinderen?


 

Like what you read?
Volg me Facebook

Like what you see?
Volg me op Instagram

 

9 Comments

  1. Wat leuk zo’n bucketlist! En nog leuker om er bij het terugkijken al veel van af te kunnen strepen. Op de bucketlist voor mijn kinderen (als ik ze ooit heb) komen ook kamperen en naar het strand als het heel hard waait. Dat zijn hele fijne herinneringen uit mijn jeugd en wil ik hen graag meegeven!

  2. Super leuk deze bucketlist voor kids! Ik kan ook al aardig wat wegvinken en er staan ook weer leuke nieuwe ideeën bij. Voor mn oudste zoontje Rocco staat een boomhutten bouwen hoog op zn wishlist!!

  3. Wat een leuke bucketlist! Vooral omdat het leuke ‘simpele’ dingen zijn die inderdaad groot geluk geven.
    Welke ook leuk is om erop te zetten? Slaapfeestje met het hele gezin in de woonkamer ☺️ Met een luchtbed of matrassen, lekkere dingen en een leuke film.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.