Datenight, de eerlijke rekening.

Het zoeken naar een degelijke babysit is serious business. De persoon moet goed overweg kunnen met kleine kinderen en bovendien 100% te vertrouwen zijn. De eerste keer dat ik Jules ‘achterliet’ bij een babysit was hij pas 12 maanden. Ik was zwanger van Alixe en nam Jules liever niet mee naar de consultaties bij de gynaecoloog. Verschillende meisjes passeerden de revue en geen van hen was slecht, integendeel. Toch was het pas na de geboorte van Alixe dat het écht klikte met een persoon.

KLIK!

Tijdens mijn kraamweek stond onze overbuurvrouw voor de deur, samen met haar 15-jarige dochter. Ze hadden het geboortekaartje ontvangen en waren zo benieuwd naar het kleine babytje. Ik vroeg hen mee binnen en toonde met grote trots mijn pas geboren dochter, Alixe. Het overbuurmeisje nam Alixe vlot in haar armen en sloeg tegelijk een vrolijk praatje met Jules. Langs haar neus weg vertelde ze dat we haar altijd mochten opbellen als we iemand zochten om op de kinderen te passen. Ik ging maar al te graag op haar voorstel in.

Terwijl de andere babysitmeisjes nogal verlegen overkwamen tov de kinderen, was het overbuurmeisje meteen mee. Ze speelt, luistert en knuffelt met de kinderen, maar straalt tegelijk ook autoriteit uit. Hierdoor is het meteen duidelijk dat zij de baas is wanneer mama en papa niet in de buurt zijn. Niet onbelangrijk. De klik was er.

Enige nadeel, ik ben blijkbaar niet de enige in onze wijk die fan is van het meisje, hierdoor zijn haar weekends of avonden zijn snel vol geboekt.

Datenight: JOEPIE

Nu, moeders ondereen, allemaal goed en wel… een leuke babysit die je op vrijdagavond de kans biedt om er nog eens avondje op uit te trekken met je wederhelft. Alleen spijtig dat de rekening al snel oploopt en het voornemen van een maandelijkse datenight hierdoor bittere nasmaak krijgt. Daarom dames, moet je het slim spelen.

Rekening totale prijs datenight ouders babysit incl.

Even een kleine simulatie

Ja, tuurlijk kan je ook gewoon in de plaatselijke pitabar een durum met friet bestellen, waarna je de avond afsluit met een goedkope fles wijn in het park. Been there, done that. Maar soms mag het ook wat meer zijn.

Zo reserveerden  wij vorige week  via Vakantieveilingen.be een tafeltje voor twee bij Lucy Chang en betaalden slechts € 35 voor een 3-gangenmenu à la carte voor 2 personen. Vakantieveilingen.be geeft je de kans goedkoop een uitje te plannen. Denk aan tickets voor Plopsaland met 70% korting, of een weekendje Parijs voor amper € 50. Je kan zelfs je kans wagen een nieuwe tablet aan te schaffen voor € 20! Perfect mogelijk!

Kijk eens rond op de website, noteer welke veilingen je interesseren en zet eventueel een herinnering in je GSM. Ongeveer een minuut voor desbetreffende veiling afloopt, vliegen de biedingen in’t rond. *SPANNEND* De kunst is om in de laatste seconde het hoogste bod uit te brengen. Good luck!

Hoe vaak trek jij er nog eens op uit met je wederhelft? En doe je dan steeds beroep op een betalende oppas of kies je voor (gratis) vrienden/familie ? 


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.