De 10 meest gelezen artikels in 2017

Januari is lijstjestijd. Niet enkel goede voornemens en doelen worden vooropgesteld. Menig blogger maakt dan van de gelegenheid gebruik om statistieken, grappige zoekresultaten en/of best gelezen artikels te delen. Ook ik deelde eerder deze week 2017 in 17 foto’s, en vandaag publiceer ik een lijstje met de meest gelezen artikels van esterdepret.be (Al is het maar om nieuwe content te hebben. Excuses, januari is een drukke periode waardoor er weinig tijd en ruimte is om diepgaande schrijfsels met jullie te delen.)

1. Mijn ongeplande zwangerschap was het beste wat ons kon overkomen

Uit het hart geschreven. Over ’t feit dat ik amper 5 maanden na mijn eerst bevalling opnieuw positief testte. Mijn tweede zwangerschap was zwaar en moeilijk te accepteren, maar tegelijk het beste wat ons kon overkomen.

2. Snelle, gemakkelijke en lekkere appeltaart

Een artikel dat het al jaren goed doet op Google en dat me keer op keer goesting geeft om opnieuw de keuken in te duiken. Het afgelopen jaar zijn slechts een handvol recepten met jullie gedeeld. De verhuis en ’t feit dat we’t vier maanden zonder keuken moesten stellen zit hier natuurlijk voor iets tussen. Voor 2018 staan alvast weer enkele leuke kinderrecepten op ’t programma!

Ardennen 038 (1)

3. Degoutant, die Fristi

Geschreven naar aanleiding van een aflevering ‘Over Eten’. Waarbij de aanwezigheid bloedluizen (als kleurstof) en het gebrek aan vruchten in Fristi me degouteerde. Scroll vooral het artikel vooral naar de onderste comment. Hi-la-risch!

4. Geen bakfiets of fietskar, wel een longtail cargobike.

Over onze zoektocht naar de ideale fiets waar we beide kinderen op konden vervoeren. Uiteindelijk gekoze voor een longtail cargo bike (die ik iedereen kan aanraden!). Een artikel dat bovendien door verschillende media opgepikt en gedeeld werd, waarvoor dank!

5. Koken voor kinderen: Hartige groentenmuffins

Opnieuw een receptje! Een gerecht dat ik dringend zelf nog eens moet maken voor de kinderen. Super handig om restjes op te werken, en de dag nadien mee te geven in de lunchbox.

DSC_2328

6. Negen wreet wijze dingen om te doen in Gent (mét kinderen)

Als rasechte Gentenaar een artikel dat al lang in de vingers zat. Blij dat het uiteindelijk ook op de blog geraakt is en ondertussen al duizenden mensen heeft mogen inspireren. (Dat hoop ik althans!)

7. BOOM PATAT. Dan staat je wereld even stil.

Ongetwijfeld het moment van 2017 dat me het meest in bijgebleven. Ik denk er nog vaak aan terug, en steeds opnieuw moet ik mezelf kalmeren. In juni had ik een auto-ongeluk, met de kinderen op de achterbank. Ik stond stil op de rijweg en klaar om in te slaan in een zijstraat toen een achterligger ons aan volle snelheid (70km/u) in het achterste vloog.

19048245_10154943135029051_1720201928_o

8. ‘T prijsverschil bij Colruyt en Delhaize. Let’s found out.

Is Colruyt echt de goedkoopste supermarkt? Zoja, is het verschil noemenswaardig groot met de hoegenaamde duurste speler: Delhaize. Ik trok op onderzoek en deed een verrassende vaststellen.

9. Wat een likje verf kan doen. Foto’s voor & na.

De verhuis, ongetwijfeld één van de vele hoogtepunten die 2017 telden. Ik heb het zo goed mogelijk voor jullie proberen neerschrijven en in beeld brengen.

10. We gingen met ons kind naar een opvoedcoach. Voila, ’t is eruit.

Exact een jaar geleden gingen we naar een opvoedcoach omwille van Jules’ driftbuien. Mijn zoon is / was best een pittig kereltje. We hadden in 2017 enkele gesprekken met een kinderpsycholoog die ons hielp Jules’ karakter beter te verstaan. Na het herlezen van dit artikel komen de herinneren opnieuw boven over hoe heftig het er soms aan toe ging. Gelukkig een periode die volledig achter ons ligt.

21766734_10155269490779051_9065927587899598804_n


Q. Welk artikel is jou het meest bijgebleven? 


[wdi_feed id=”2″]


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.