De Warmste week: een (moeder)hart voor deze goede doelen

De Warmste week: Een (moeder)hart voor deze 3 goede doelen

Op 18 december gaat De Warmste Week van start. Je kiest zelf welk goed doel je steunt, en dat doe je door één (of meerdere) van de vele acties te ondersteunen. Zie jij net als ik het bos door de bomen niet meer? Ik geef je een overzicht van de goede doelen en acties die ik persoonlijk een warm (moeder)hart toedraag. Mogelijks zit er ook iets tussen voor jou.

  1. Boven de wolken

Boven de wolken - de warmste week Boven De Wolken is een VZW waar ouders beroep op kunnen doen bij het overlijden van een babytje. Het team bestaat uit professionele fotografen die vrijwillig je baby vereeuwigen op beeld. Deze foto’s zijn een warme en belangrijke herinneringen voor de ouders waar ze troost uit putten. Je kan Boven De Wolken via verschillende acties steunen.

O.a. de materniteit en verlosafdeling van zowel UZ Gent, Jan Palfijn als Sint Lucas hebben op de een actie op poten gezet. Zo kan je van 3 tot 7 december terecht bij de Warmste Vroedvrouwen van het Jan Palfijn Ziekenhuis. Ze verkopen er deze week tussen 10u en 15u verse pannenkoeken tvv Boven De Wolken.

  1. Dappere B-engeltjes

Dappere B-engeltjes werd opgericht vanuit de afdeling ‘intensieve zorgen voor pasgeborenen’ van het UZ Gent. De afdeling o.a. heeft nood aan een huiselijk ingerichte ouderruimtes, waar het gezin tot rust kan gedurende de opname van hun baby. VZW Dappere B-engeltjes voorziet ook specifieke kledij voor prematuurtjes en begeleiding van ouders op financieel en emotioneel vlak. Je kan Dappere B-engeltjes steunen uiteraard steunen via de lopende acties in UZ gent.

Een hart voor prematuurtjes? Ook Nicolasfonds ondersteunt ouders en babytjes na opname op NICU (neonatale intensive care unit), en kan je steunen via De Warmste Week.

  1. Baby-Nest

babynest gent, de warmste weekIedereen kent Moeder voor Moeders uit Antwerpen, een organisatie die zich inzet voor (toekomstige) moeders en hun kinderen. Ze halen elk jaar het nieuws met hun vondelingeschuif. Baby-Nest is een gelijkaardig alternatief, maar dan voor de Gentenaars. Kansarme moeders en hun gezin kunnen er gratis terecht voor een baby-uitzet: kledij, speelgoed, luiers, … en uiteraard het nodige advies. Om dit te kunnen blijven realiseren, is alle materiële en financiële steun meer dan welkom!

Je kan dit doen door financiële sponsoring via één van lopende acties, maar je kan bij Baby-Nest het hele jaar terecht met een (materialistische) gift zoals baby- en kinderkledij, speelgoed, verzorgingsproducten, … .


Nog steeds geen keuze kunnen maken uit de meer dan 1000 goede doelen? Koop in je supermarkt een rol warmste inpakpapier en steun meteen het gehele project.


[instagram-feed num=5 cols=5 showfollow=false]

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.