Mijn zoon helpt bij de was

Ecover voor gevoelige huid Appelbloesem

3 en 4 jaar, en volop aan’t genieten van hun zorgeloze kleutertijd. Althans, dat zou je denken. Iedereen die kinderen heeft kan beamen dat zo’n kleutertijd niet bepaald zorgeloos verloopt. Want de kleur van de beker, het beleg op de boterham of de illustratie op het brik appelsap.. allemaal voer voor discussie met mijn kroost.

Zo werd ik vorige week dramatisch door mijn vierjarige zoon aangesproken over ’t feit dat zijn lievelingstrui al een week in de wasmand lag. Of ik het misschien vergeten was? Vroeg hij me met een bezorgde blik. En zo belandde ik met mijn zoon in het zogenaamde waskot. De kamer in huis waar menig Vlaming wasmachine en droogtrommel laat draaien. In ons geval vind je er ook een extra diepvries, en een voorraad voeding waarmee we de zonder probleem de winter doorkomen.

Voor ik het goed en wel besef leer ik mijn zoon het proces van wassen, drogen, (eventueel strijken) en opplooien. Ik laat hem ruiken aan mijn collectie wasproducten en vertel hem waarom we de producten ‘buiten bereik van kinderen’ moeten bewaren. “maar ik ben niet meer klein hé, mama.”, vult hij aan. “Ik ga daar niet van proeven, hoor”, stelt hij me gerust. Mijn leergierige kleuter vindt het fantastisch. Tastbaar, verstaanbaar, leerrijk.

Samen vullen we de wastrommel. Ook zijn lievelingstrui mag dit keer mee een rondje draaien. We wassen koud, 30° zoals aangewezen op het etiket. Vanwege Jules zijn gevoelige huid kies ik steevast voor milde wasproducten en probeer ik wasverzachter te vermijden. Mijn zoon mag de geur kiezen en gaat zonder twijfelen voor de Appelbloesem & Freesia van Ecover. Stiekem ook mijn favoriet. Al probeer ik regelmatig af te wisselen, zodat ik me steeds opnieuw kan later verrassen door de geur.

Amper 45min later is het wasprogramma klaar. Jules heist zich uit de zetel en rent enthousiast naar de wasmachine. De trui is kletsnat en wordt met de nodige zorg aan het droogrek opgehangen. “Mmm, die ruikt lekker!” Nu is het wachten, lang wachten tot zijn felbegeerde trui droog is. Waarna we hem opplooien en wegbergen in de kast. Voor één nacht, want morgen zal de trui sowieso de outfit van mijn zoon vervolledigen. Vers gewassen.

Ecover wasmachine voor gevoelig huid


[wdi_feed id=”2″]


10 Comments

  1. Mijn vierjarig ventje vindt het ook leuk om me te helpen met de was. Hij vindt het zelf dan ook leuk, en doet het daarom ook altijd netjes, om zijn eigen kleren in de wasmand te gooien. Gek toch eigenlijk… want we zijn nu al op een punt waarbij mijn zoontje wel weet hoe het wasmachine aan te zetten en mijn man niet eens!! ‘Mannen’ ‘zucht’

  2. Wat leuk om dat zo samen te doen. Ik hoef voorlopig nog niet op hulp te rekenen. In zorgen dat er voldoende was in de wasmand zit is hij dan wel weer erg goed ;-)!

  3. Hier ook 2 hulpjes bij het vullen en aanzetten van de wasmachine. Na afloop mogen ze dan helpen met het sorteren en zoeken van de juiste sokken bij elkaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.