De zomer van 2018.. één om te herinneren?

zomer van 2018

De zomer van 2018

Lastig, dat bloedhete zand dat m’n voetzolen verschroeid terwijl ik naar de zee loop. Hoogstens frustrerend te noemen, dat klittende kapsel. Zand in de oren, broekzakken en tussen de bilspleet. Bij thuiskomst neem ik een welverdiende douche. Kilo’s zand spoel ik van mijn lijf. Het is alsof ik elke druppel water voel neerkomen om mijn verbrande lichaam. Om dan maar te zwijgen over die schurende handdoek waarmee ik me droogdep. Levend gevild, daar komt het zowat op neer.

Ik smeer me in met liters aftersun en besluit vroeg in bed te kruipen. Het kan me niks schelen dat de slaapkamertemperatuur rond de 30°c schommelt, dat deken moet op me. Mijn ene been sla ik er wel overheen. Kwestie van een beetje verkoeling te hebben. Hevig transpirerend dommel ik in tot een irritant gezoem me wekt. “K*t muggen!” Met een opgerolde Flair in de aanslag ga ik het gezoem achterna. 5 minuten en 2 bloedvlekken later keert de rust weder.

Dat de zomer van 2018 geschiedenis zal schrijven, heeft Frank u ongetwijfeld al verteld. Ons Belgenlandje dat onlosmakelijk verbonden is met natte zomers, kreunt al weken onder hitte. We smeekten bijna om een hevig onweer. Kort, maar krachtig. En vooral: verfrissend. De zomer van 2018 wordt een unicum op vele vlakken. De eerste keer dat ik een tube zonnecrème volledig wegwerkte. En dat op minder dan 3 weken tijd! Om maar een voorbeeld te geven.

Tevens de zomer waar mijn benen wel degelijk bruin werden en ik in korte jeansshortjes schaamteloos kan paraderen. Ik voel me zowaar 16.

Ah, ‘k mag niet klagen, en moet toegeven dat deze zomer er één wordt van ontzettend mooie herinneringen. Die waar we ’s morgens buiten konden ontbijten en de dag afsloten met een uitgebreide BBQ. Die waar we nog eens een goeie duik konden nemen in de zee. En vooral: die waar m’n benen zo bruin waren.

Wat brengt de zomer van 2018 voor jou?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.