Dit wil ik even kwijt…

Weet je, je mag niet oordelen. En ik wil zeker niet overkomen als een trut die overal commentaar op heeft alsof ze het zelf zoveel beter kan, maar dit moet me toch even van het hart.

Er is namelijk die ene moeder die echt niet goed bezig is. Ik heb medelijden met haar kroost want:

Na de kerstvakantie was haar zoontje ziek. Met hoge koorts stuurde ze dat ventje toch naar het kinderdagverblijf. “Hij komt er wel bovenop”, zei ze. Yeah right. Amper 2u later mocht ze hem weer ophalen omdat de koorts al boven de 40° was gestegen. In plaats van verlof te nemen liet ze haar schoonmoeder overkomen. Doe je toch niet?

Over ziek zijn gesproken, altijd is er wel iemand ziek daar. De dochter loopt continu te hoesten terwijl je bij de zoon om de 5 minuten de loopneus mag wegvegen. Wat meer hygiëne zou waarschijnlijk wonderen doen in dat gezin. Vieze handafdrukken op de ramen, melk en fruitpap open gesmeerd in de zetel, overal rommel en speelgoed, … .

Of een gezonde maaltijd zou ook al helpen. Ze noemt boterhammen met choco een maaltijd. Vaak dan nog een witte boterham ook. ‘K bedoel, HALLO?! Weet je dan niet hoeveel suiker daar in zit?

Verwende kinderen zullen het worden. Die zoon neemt zn fles melk mee in bed wanneer hij gaat slapen en de dochter krijgt eten “op verzoek”. Wat betekent dat die moeder melk geeft zodra het kind erom vraagt. Hoe kweek ik een verwend nest? Zo ja! Over die fles gesproken; wordt het trouwens geen tijd dat oudste kind eens uit een beker gaan drinken? Tjeeses.

Wanneer de kinderen ’s morgens te vroeg wakker worden, zetten ze die gewoon voor de televisie, terwijl ze zelf op de bank verder slapen. Onverantwoord! Soms zitten die kinderen trouwens een hele dag in hun pyjama. EEN HELE DAG! Een van de eerste woorden van het oudste kind was “Bumba”. Ik moet er geen tekening bij maken zeker?

Vroeger spraken we soms nog eens af, maar dat is ondertussen ook al eeuwen geleden. Altijd die drukke kinderen daarbij, en zonder kinderen had ze amper 3u vrij want dan moest die jongste weer aan de borst. Wie geeft er trouwens nog borstvoeding als flessen gemakkelijker zijn? Dan nog, ze zijn ook altijd te laat. Altijd!

Zo … dat lucht op. Dat moest er even uit.

Oja, die moeder… dat ben ik !

3 Comments

  1. Super geschreven! Zo’n moeder ben ik ook bij tijd en wijle! In plaats van te oordelen over anderen moeten we wat meer naar onszelf kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.