Een derde zwangerschap, en toch terug van 0 beginnen.

Toen ik in 2014 van Alixe beviel, was ik vrij zeker dat ons gezin compleet was. Twee kinderen met een leeftijdsverschil van amper 14 maanden vind ik heel fijn, maar laten we wel wezen: die eerste 2 jaar kan je gerust heftig noemen. Om het heel cru te verwoorden: er was geen energie, goesting en tijd voor een derde kindje. “Give me a break” was op dat moment het enige wat ik kon denken. Alles wat zwangerschaps- (en later ook babygerelateerd) was, ging dan ook snel de deur uit. Eerlijk? Ik kon er niet snel genoeg van af zijn.

Maar tijden en prioriteiten veranderen, en dan creëer je 6 jaar later toch de ruimte voor een derde boeleke. Hier en daar kon ik wat materiaal recupereren of kon ik alvast spullen lenen van vrienden of familie, maar ’t neemt niet weg dat een heleboel spullen opnieuw aangekocht zullen worden. Dat is op zich geen drama hoor. Er is ook zo iets als mode, en elke vrouw weet dat die mode erg tijdsgebonden is. Kortweg: wat zes jaar geleden hip en fancy was, is dat mogelijks vandaag niet (meer).

Zwangerschapskledij, bijvoorbeeld. Ik vind het best moeilijk om daar veel geld aan te geven. Je draagt de kleren tenslotte slechts enkele maanden (wie draagt er enthousiast nog zwangerschapskleren na de bevalling, serieus wie en waarom?). Bovendien is het niet gemakkelijk iets te vinden dat zowel comfortabel als flatterend is.

In mijn queeste naar leuke zwangerschapskledij en babykledij kom ik steeds opnieuw bij Zalando uit. De collectie is er veruit ’t meest uitgebreid en er is alle prijscategorieën wat te vinden. Kortom, voor ieder wat wils. Voor je nu als een bezetene uw winkelmandje vult, zou’k nog even willen meedelen dat Zalando best bekend is om z’n grote Black Friday kortingen. Als de agenda het even toelaat, zou ik aanraden te wachten tot vrijdag 23 november. Wat je uiteraard wel extra tijd geeft om op het gemak de volledige collectie door

Hier staat bijvoorbeeld een warme (tevens mooie) zwangerschapsjas op het lijstje. Een vrij dure aankoop waar die korting een groot verschil kan maken. De bevalling is voorzien in maart, dus jawel, ik zal de koudste maanden hoogzwanger doorbrengen. Dan is een warme jas al eens op z’n plek, niet?

One Comment

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.