Een fotoboek, maar dan anders.

Dagelijks trek ik foto’s van de dingen die me gelukkig maken. Veelal zijn dat beelden van mijn gezin. (Of eten.) De twee meest dierbare dingen in mijn leven. Door de komst van de smartphone hebben we altijd een fototoestel in onze broekzak. De beelden worden digitaal gearchiveerd en mijn harde schijf staat ondertussen vol, overvol met tal van herinneringen.

Foto’s bewaren

Maar herinneringen vervagen. De beelden op mijn computer worden bedolven onder de foto’s die er wekelijks bijkomen. Af en toe doen we de moeite om een selectie aan foto’s op CD of DVD te branden. Om ze veilig te stellen. Maar wie zegt dat je DVD’s nog gemakkelijk kan afspelen als onze kroost volwassen is? De nieuwste laptops zijn nu al niet meer voorzien van een disk drive. Alles moet zich zogezegd in de cloud bevinden, maar hoe behoud je daar in godsnaam het overzicht?

Ik vind een fotoboek de beste en veiligste manier om foto’s te bewaren. Elk jaar laten we voor elk van de kinderen een fotoboek ontwikkelen. Hierin vinden ze een selectie van de mooiste beelden uit de afgelopen 365 dagen.

Review online fotoboek of herinneringsboek maken bij fotofabriek.nl

“Een beeld zegt meer dan duizend woorden” 

Hoewel een beeld meer zegt dat duizend woorden, miste ik tekst en uitleg bij enkele foto’s. Daarom liet ik vorige week een fotoboek ontwikkelen met hierin niet alleen foto’s, maar ook tekst centraal. Ik selecteerde zorgvuldig een aantal herinneringen (o.a. het bevallingsverhaal, de oogoperaties van Alixe, het verjaardagsfeest van de kinderen, …) en maakte een soort collage per verhaal. Het resultaat vind ik fantastisch. Zoveel meer dan een gewoon fotoboek!

Fotoboek maken

Ik koos ervoor om mijn fotoboek te laten ontwikkelen bij Fotofabriek.nl. Met behulp van hun softwareprogramma kan je jouw fotoboek eindeloos personaliseren. Achtergronden, lettertypes, uitlijning, glazend of mat papier, ditjes en datjes. De perfectionist in mij heeft zich weer kunnen uitleven, en de voldoening achteraf was enorm groot.

Vrijdag kwam het album binnen en het ziet er prachtig uit. Hoewel ik schrik had voor de kwaliteit van de foto’s (smartphone foto’s zijn niet optimaal in een A4 fotoboek), valt het het reuze mee!

Hou zeker de website van Fotofabriek in de gaten want ze geven regelmatig fikse kortingen op hun fotoboeken en allerhande gepersonaliseerde fotogadgets.

Review online fotoboek of herinneringsboek maken bij fotofabriek.nl


Like what you read?
Volg me Bloglovin’ 

Like what you see? 
Volg me op Instagram


 

3 Comments

  1. Ziet er super uit! Zit er echt geen disk driver meer op de meest recente laptops? Hoog tijd dat ik me dan eens wat bijschool over die cloud enzo… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.