’T moet zo’n drie jaar geleden zijn. Ik had de weg naar de alomtegenwoordige podcasts nog niet gevonden en schakelde voor langdradige gesprekken over naar Radio1. Dan zette ik m’n hoofdtelefoon op en ging een halfuurtje lopen. Op de achtergrond klonk de warme stem van Hautekiet. Hij behandelde interessante topics en tegelijk vond ik hem een moeial, maar bij gebrek aan beter vulde hij m’n wekelijkse loopsessie.
Het was tijdens één van die loopsessies dat er gesproken werd over het concept van familiekrantjes. Een jonge kerel, die niet toevallig dergelijk bedrijfje had opgericht, was te gast en werd geïnterviewd over zijn visie. Hij vertelde over de zin en onzin van dergelijk initiatief voor grootouders en ik vond het danig interessant.
Ik was volledig mee in’t verhaal. Dat we massaal foto’s maken én delen. De eerste schooldag van onze kinderen of een mooie reis, bijvoorbeeld. Maar evengoed de fiere blikken na het winnen van een spannende sportwedstrijd of de ambiance op een verjaardagsfeestje. Stuk voor stuk herinneringen die we maar al te graag op beeld vastleggen en via sociale media of privé chats delen met al wie ons nauw aan’t hart ligt.
’T is zo’n evidentie geworden dat iedereen zowat elkaars hoogtepunten kan volgen via ’t internet. Al vergeten we hierdoor de personen die zich niet op dat wereldwijde web, of bij benadering sociale media begeven. Onze grootouders, om maar een voorbeeld te stellen. Ver de 80 gepasseerd, maar nog steeds geboeid door wat zich in de familie afspeelt. Het aantal kleinkinderen niet meer op één hand te tellen, om maar te zwijgen van de enthousiaste groep achterkleinkinderen.
En tuurlijk gaan we regelmatig op bezoek. Maar i.p.v. dat klein smartphoneschermpje in de handen van je oma duwen, om te stoefen met die prachtige reisfoto’s, kan je ook de foto’s in afgedrukte versie bezorgen. Waarbij ze op haar gemak de beelden kan bekijken, het verslagje kan nalezen om vervolgens op haar beurt te stoefen bij al wie het horen wil.
Familiekrantje bij Neveo
U hoort mij al komen: op de website van Neveo tekenden wij in op zo’n familiekrantje voor de grootouders, en ik kan het iedereen aanraden. Met een tiental personen brengen we via het goedgevulde krantje maandelijks verlag uit van wat er reilt en zeilt binnen de familie. ’T Is dus heus niet dat oma en opa hun nageslacht minder vaak zien, maar ze zien de bende (achter)(klein)kinderen wel eens aan’t werk buiten de gekende settings.
Dus zit je binnenkort met de handen in’t haar, op zoek naar een geschikt eindejaarsgeschenk voor je oma en opa? Zo’n familiekrantje is het ideale groepscadeau dat gedurende een jaar elke maand in de bus ligt. En ik spreek uit eigen ervaring: ’t is een schot in roos!
Gratis proberen?
Naar aanloop van die eindejaarsperiode kan ik elk van jullie een kortingscode aanbieden voor zo’n familiekrantje bij Neveo! Met de code ESTERDEPRET kan je een gratis proefexemplaar opstellen en laten versturen. Er is na je proefexemplaar geen aankoopverplichting, dus check et ut!