Een laserontharing? Is dat niet mega duur en pijnlijk?

ervaring laserontharing

’T moet zo’n vijf maanden geleden zijn dat ik vanuit de wachtkamer bij de schoonheidsspecialiste een instastorie postte. Ietwat nerveus wachtend op mijn eerste laserontharing. Mijn inbox ontplofte en een heleboel vragen werden op me afgevuurd.  Of het pijn deed, hoeveel ik ervoor betaalde en welke regio(s) ik liet behandelen. Dat velen met het idee speelden, viel meteen op. Dus ik besloot het een aantal kansen te geven om later uitgebreider verslag te doen.

Ondertussen heb ik drie sessies achter de rug (april, mei en juni), en na de zomerpauze (in de zomermaanden wordt niet gelaserd wegens te gepigmenteerde huid) mag ik midden september voor een vierde keer op de stoel plaatsnemen. Met die drie sessies zit ik zowat in de helft van de behandeling, en kan ik een aantal van jullie vragen beantwoorden.

Doet het pijn?

Dat je er absoluut niets van voelt, zou gelogen zijn. Maar wat je voelt, kan ik niet onder de noemer pijn plaatsen. De techniek binnen laserontharing is de afgelopen jaren geoptimaliseerd en waar die hoge pijngrens enkele jaren geleden van cruciaal belang was, is het de behandeling vandaag quasi pijnloos. Pijn op een schaal van 1/10? 2.

Iemand die je dus vertelt dat het een pijnlijke ervaring is, spreekt mogelijks van een vorige generatie laserontharing. Of is kleinzerig.


Welke regio(s)?

Je kan niet zomaar elke regio met ongewenst haar laten laseren. De haren moeten donker en stug genoeg zijn. ’T zijn enkel de lange zwarte dikke f*ckers waarvoor ze’t zware geschut van stal halen. En laat ik nu net zo’n mottige f*ckers op mijn kin hebben. Vier, welgeteld vier van die haren die me’t leven zuur maken en mijn zelfvertrouwen naar beneden trekken. Niks dat een pincet of suikerhars niet kan oplossen, maar ik wou het weg. ’T is namelijk zo dat die haren er van de ene op de andere dag staan. Tegen dat ik goed en besef dat ze in volle glorie te bezichtigen zijn, heeft de helft van Gent mij al nagewezen. Of zo voelt het toch. Ciao adios i’m done. Kortom, die haren moesten weg, permanent.

Nadat ik mezelf de moed had ingesproken om een afspraak vast te leggen, besloot ik impulsief ook mijn bikinilijn te laten meenemen. Nog zoiets waar ik erg onzeker over ben. Mijn bikinilijn is namelijk best aanwezig. Zomermaanden overbrug ik met enkele bezoekjes aan de schoonheidsspecialiste, die er op haar beurt wat suikerwax tegenaan knalt, maar in de winter kies ik te vaak en gemakkelijk voor het scheermesje. Wat voor uitslag zorgt, en waardoor de haartjes weer vermenigvuldigd terug komen. Ik betrapte me erop dat de onzekerheid omtrent die bikinilijn me tegenhield om met de kinderen een namiddag naar het zwembad te trekken.

Ik ga even het resultaat van laserontharing op lange termijn afwachten voor ik verder nog regio’s ga laten behandelen. Benen zijn me sowieso te duur, maar oksels durf ik nog in overweging nemen.


Is het duur?

De prijs die je betaalt is afhankelijk van de regio(s) die je laat behandelen. Zo  betaal je voor onderbenen gemakkelijk € 250 per sessie, wat me net wat te veel van ’t goeie is. Voor je bikinilijn betaal je € 130 per behandeling, waarbij ze een 6-tal sessies rekenen om alles weg te krijgen. Voor mijn kin betaal ik dan weer € 60 per sessie, en hier zijn 4 sessies voldoende. Goedkoop is het niet,  maar als ik me voor dat geld beter in mijn vel kan voelen en ’t voordeel heb dat ik me qua haargroei niks van die zones moet aantrekken, is me dat absoluut waard. De meeste aanbieders zijn bovendien erg transparant naar prijzen toe.


Is alles permanent weg?

Met mijn drie sessies kan ik nog geen uitspraak doen over het permanente verhaal. Stuur me binnen twee jaar nog eens? Al merkte ik vooral down under meteen een duidelijk verschil. Mijn derde sessie (voor de zomerstop) was in juni en sindsdien is scheren al bijna niet meer nodig. Alsof 70% van alle oorspronkelijke haartjes al weg zijn en niet lijken terug te komen. Het was heerlijk om op reis aan het zwembad te kunnen liggen, zonder me zorgen te moeten maken over mogelijk zichtbare stoppeltjes of uitslag.


Is dit gesponsorde content?

I wish. Niet dus.


Verdere vragen over laserontharing? Shoot !

2 Comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.