Zo’n geurwolkje, is dat eigenlijk aan te raden?

ervaring geurwolkje review zwangerschap en kinderen

Sinds kort staat hier een aromadiffuser van geurwolkje op het nachtkastje. Het voorziet onze slaapkamer niet alleen van een heerlijke geur en ideale luchtvochtigheid, maar het dampende toestelletje zorgt ook voor ontspanning en rust. I like!

Toen Jules vorige week een dagje met koorts thuisbleef en in het ouderlijke bed de nodige rust opzocht, trok ik een foto van het tafereel. Ons dampende geurwolkje kwam hierbij in beeld en meteen kreeg ik via Instagram een heleboel vragen over het toestel. Ik was duidelijk niet de enige waar een aroma diffuser al lang op het verlanglijstje stond. 

Geurolie vs etherische olie

Ik kreeg veel vragen over de olie die ik gebruik in de slaapkamer, en of dat wel gezond is. Hier kiezen we bewust voor etherische olie. Deze olie (en de bijhorende geur) wordt gewonnen uit extracten van planten, bloemen en kruiden. Kortom, 100% natuurlijke ingrediënten. Deze natuurlijke ingrediënten zorgen dus niet enkel voor een aangename geur, maar hebben ook effect op bvb slaap, weerstand, gemoedsrust, e.d. . Geurolie daarentegen zal een geur nabootsen met synthetische of chemische ingrediënten. De geur kan dan wel even goed zijn, het inademen van deze onnatuurlijke ingrediënten kan wel degelijk schadelijk zijn op termijn. Goedkope potjes olie uit de Action zou ik dus persoonlijk niet aanraden. De verschillende etherische oliën die ik gebruik, komen van Geurwolkje zelf. Mogelijks wat duurder dan in de Action, maar je weet tenminste wat je koopt.

ervaring geurwolkje review zwangerschap en kinderen

Of gewoon als luchtbevochtiger? 

Je hoeft ook niet persé voor een olie te gebruiken. Nu de dagen kouder worden en de verwarming overuren draait, merk je zo dat de lucht in huis droger wordt. Je kan de diffuser in dat geval ook perfect gebruiken met puur met water, zonder olie. Kortom, als luchtbevochtiger. Geen geur, maar wel optimale luchtvochtigheid. En die optimale luchtvochtigheid doet wonderen bij baby’s of kinderen die last hebben van geïrriteerde luchtwegen of droge hoest. Ik heb dus zo’n vermoeden dat het geurwolkje na m’n bevalling zeker nog dienst zal bewijzen als luchtbevochtiger in de babykamer.

Veilig tijdens de zwangerschap of bij de baby

Aromatherapie kan gerust tijdens de zwangerschap. Maar zoals eerder aangehaald: kies voor natuurlijke etherische olie ipv chemische geurolie! Het aanbod in etherische oliën is enorm, en elke olie heeft zo zijn eigen werking. Zo zijn er specifieke oliën die misselijkheid verminderen en anderen die je tot rust brengen en bijdragen tot betere slaap. Zelf gebruik ik momenteel Den en Zilverspar. Omdat deze specifiek werken tegen winterse kwaaltjes (verkoudheid, droge hoest, … ) en tegelijk een winterse geur verspreiden. Winterspar geurt naar kerstboom. Zalig, toch? De eerste maanden na de bevalling zal ons geurwolkje enkel dienst doen als luchtbevochtiger. Geuren en olie laat je sowieso de eerste drie maanden best weg van de baby. De oliën zijn te heftig voor die kleintjes en je doet ze er geen plezier mee. Vanaf 3 maand kan je eventueel wel met geur werken en dan is lavendel een veilige keuze. 1 à 2 druppeltjes is bij baby’s meer dan genoeg.

Een aanrader? Voor mij zeker! Alleen al voor de geur ben ik fan. De andere kwaliteiten neem ik er maar al te graag bij! Heb je nog vragen over onze aroma diffuser van Geurwolkje? Laat het me zeker weten! 

ervaring geurwolkje review zwangerschap en kinderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.